Meses de negociació

Informació sobre les comissions de serveis específiques

Dijous 18 de maig ha tingut lloc la mesa en la qual s’ha tractat el procediment de renovació de les comissions de servei específiques convocades per la Resolució de 20 de maig de 2016: unitats específiques de Comunicació i Llenguatge (aules CIL), unitats pedagògiques hospitalàries, centres amb programa experimental plurilingüe, centres dels establiments penitenciaris, serveis psicopedagògics escolars de sector, seccions d’Educació Secundària dels centres de Reeducació, centres integrats de Formació Professional, Centre Específic d’Educació a Distància (CEED), centre de les residències del Complex Educatiu de Xest i del Centre Integrat de Formació Professional Costa de Azahar de Castelló, i en determinats llocs de centres CAES.

dijous 18 maig 2017 16:56 h

Abans de tractar amb profunditat els documents de la renovació (instruccions, annexos I d’autoavaluació, i annexos II de recull d’informació per part de la direcció o subdirecció, i per part de la inspecció), STEPV ha exigit a la Conselleria d’Educació que, a banda d’establir aquest procediment de pròrroga, faça també una convocatòria pública i transparent per cobrir aquelles vacants que van quedar desertes al procediment del curs passat. Per al Sindicat, és fonamental continuar pel bon camí de transparència encetat el curs passat i oferir les vacants del procés a una nova convocatòria a la que puguen accedir totes aquelles persones que així ho consideren. Cal tindre en compte que n’hi ha persones que el curs passat no es van poder presentar-hi perquè no tenien tots els requisits i, per tant, s’estan lesionant els seus drets. STEPV considera que no és beneficiós ni per al professorat, ni per als centres, ni per la pròpia administració, es tanque la porta a una convocatòria de comissions de serveis específiques.

La Conselleria ha anunciat que no té intenció de convocar un nou procediment enguany

La Conselleria, però, ha anunciat que no té intenció de convocar un nou procediment enguany i cobrirà les vacants que van quedar desertes de la mateixa manera que el curs passat: primer passant a les comissions de servei “normals”, després a adjudicacions i, en cas que en queden encara sense cobrir, per designació discrecional de la DG de Personal i Centres Docents, utilitzant els mateixos criteris que utilitzà el curs passat (p.e., persones que no havien superat el procés, o que havien quedat excloses…). STEPV ha demanat que aquestos criteris siguen públics.

Expliquem amb més detall:

A. El procediment de renovació és únicament per aquelles persones que van accedir a una comissió de serveis específica pel procediment “normal”, o siga, aquell establert a la Base 9.2. de la convocatòria de 20/5/2016, és a dir: barem de mèrits, projecte o prova, i entrevista.

B. Les persones que ara mateixa tenen una comissió de serveis específica perquè van quedar places desertes no entren en aquest procediment. En juliol no van aparèixer en cap llistat de les comissions específiques i la seua comissió ve donada per la Base 12 de la convocatòria de 20/5/2016.

C. Per optar a la pròrroga, la persona interessada ha de fer 1 tràmit telemàtic que té dos parts:
1. entrar a l’aplicació telemàtica que la Conselleria obrirà a l’efecte i confirmar que es desitja continuar
2. emplenar a l’aplicació l’annex I d’autoavaluació. Aquesta Autoavaluació s’interpreta com a una reflexió sobre la tasca docent i no com a un test. Al final, n’hi haurà espai per poder redactar tot allò que es considere oportú respecte de les preguntes realitzades i sobre aspectes de millora

D. A banda de l’Annex d’autoavaluació, n’hi haurà també un altre Annex de recollida de dades per part o bé de la direcció/subdirecció del centre (segons el cas), o bé per part de la Inspecció Educativa

E. Si existiren contradiccions entre allò que es diu a l’Annex I i a l’Annex II, una Comissió Tècnica estudiarà el cas

F. Si la persona interessada no vol continuar a la comissió de serveis específica, ho ha de consignar a l’aplicació telemàtica. Òbviament, en aquest cas no serà necessari emplenar l’Annex I d’autoavaluació

G. En cas que queden vacants desertes, s’ofertaran als processos de juliol (comissions de serveis per motius socials, mèdics i familiars; adjudicacions de professorat provisional, en pràctiques i interí).

F. En cas que continuen quedant desertes algunes vacants, s’adjudicaran en comissió de serveis per part de la Direcció General de Personal i Centres Docents, segons la Base 12 de la convocatòria de 20/5/2016

H. Cal recordar que el professorat suprimit i desplaçat tindrà disponible als seus actes d’adjudicació les places dels SPEs i les dels Centres amb Programa Experimental Plurilingüe.

Etiquetat com a


Comentaris

David Bataller Soler

18 maig 2017 / 19:40 h

Hola. I què passa amb les persones que van aprovar tot el procés i es vam quedar sense plaça perquè va desaparéixer?  A Campanar em van dir que quedàvem per si es produïa una baixa però res més s’ha sabut.

Estaria graciós que enguany eixiren de nou i es cobriren amb comissions per motius socials. Pel que es veu serà així.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR