Comissió de seguiment de concertada

Es negocien les instruccions d’infantil i primària curs 2022/23

dimecres 22 juny 2022 17:47 h

Les instruccions inici de curs regulen l’organització i funcionament de les etapes d’infantil i primària del pròxim curs 2022/23 i es concreten en les mesures d’ordenació acadèmica, la coordinació docent, l’elaboració del projecte educatiu i la programació general anual, els horaris lectius, i altres aspectes didàctics i organitzatius dels centres.

Les principals novetats respecte les instruccions del curs passat són, per una banda l’eliminació de l’elaboració de la normatives per fer els programes i plans, a partir d’aquestes instruccions l’avaluació i seguiment dels plans i programes es faran en la memòria final de curs, la qual cosa STEPV ha manifestat la seua satisfacció perquè comportarà eliminar carrega burocràtica que recaia sobre el professorat i equips directius. I l’altra novetat és una referència clara en el redactat dels currículums de la LOMLOE.

A més s’inclou un apartat a l’ordre sobre la regulació jornada escolar en infantil i primària. S’inclou també per als centres concertats el pla digital de centres que afectava fonamentalment als centres públics i en l’apartat 3.3 on els senyalen els aspectes relatius a l’organització i funcionament(ROF), queda clar que s’elaborarà també per als centres privats concertats.

No obstant açò, STEPV ha fet aportacions concretes per millorar l’articulat de les intruccions, hem proposat la separació de les coordinacions d’Igualtat i Convivència en dos coordinacions autònomes una de l’altra, d’altra banda hem proposat una major flexibilitat per a l’elaboració de les programacions anuals que ha de realitzar el professorat.

Finalment hem demanat que es faça efectiva la negociació de les plantilles docents, atès que les tenim calendaritzades des de fa un any. El DG ha contestat que en aquest aspecte, l’objectiu i prioritat de la Conselleria és aconseguir tindre l’Ordre de la figura d’AiLl i la Resolució del PAM abans de finalitzar el mes de juliol, i ens ha confirmat que aquesta documentació està ja en intervenció econòmica. En aquest darrer punt de la resolució del PAM, hem demanat que s’agilitze sobretot la seua publicació i no torne a repetir-se el que va passar el curs passat que es va ajornar fins a meitat d’octubre provocant greus problemes en l’organització i funcionament dels centres per atendre en condicions a l’alumnat de compensatòria.

Al torn obert de paraula el DG de centres ens ha explicat els següents punts:

-PROA+ ha eixit hui la resolució publicada al DOGV, el professorat es podrà contractar ja des dels centres per desenvolupar aquest programa el curs que ve.

-Respecte de l’Acord d’Orientació educativa infantil i primària, ens ha comunicat que es troba ara mateix a Hisenda tant el programa com la memòria i una vegada done el seu vist-i-plau la conselleria d’Hisenda, ens convocarà la DG de Centres per a la seua signatura.
-Aquest mes de juny es farà efectiu el pagament delegat al professorat que imparteix la FPDual en els centres.

-Sobre xarxa llibres ja ha eixit la reposició dels llibres, el curs que ve es farà una reposició del 100% en els cursos de 3r i 4t de primària, de cara el curs 2023/24 es farà la reposició del 100% en els cursos de 5è i 6è.

-Pel que fa a les titulacions dels orientadors/res tenen previst entre les tres direccions generals: la d’Innovació Educativa, la de Centres i la de Personal, treure una resolució per deixar clares les titulacions que han de tenir aquests professionals per poder exercir en els centres concertats. Recordem que aquesta demanda la va exigir STEPV en la darrera reunió de CS concertada. A més ens ha comentat que estan elaborant una ordre d’orientació que no sols passarà per Mesa tècnica de pública sinó també per CS concertada per poder-la negociar també en l’àmbit de la CS.
En resum, abans d’acabar el mes de juliol la pretensió es tindre l’Ordre d’AiLl, la resolució del PAM publicada i l’Acord d’Orientació signat entre les organitzacions sindicals, patronals i administració.

STEPV al torm obert ha demanat agilitat en la resolució de casos d’impagaments en les nòmines de docents que porten sense cobrar des de fa mesos, i en l’actualització dels triennis d’aquells docents que els tenen encara per actualitzar.

Finalment hem insistit en una resposta a la petició de reunió que vam sol·licitar temps enrere les organitzacions sindicals i patronals del sector per poder tindre una primera presa de contacte i poder començar a negociar la descarrega d’hores lectives de docència en els centres concertats.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR