Condicions laborals

Es negocia la regulació del concurs de trasllats

El Sindicat ha fet propostes per a millorar la convocatòria

divendres 27 setembre 2019 16:30 h

Ahir va tindre lloc la Mesa Sectorial per a tractar la regulació del concurs de trasllats del cos de mestres, de secundària i resta i de cossos i d’inspecció educativa, en la qual se’ns ha comunicat que la previsió de dates de participació serà entre el 6 i 27 de novembre.

Enguany el concurs és autonòmic, per tant, el barem de mèrits no és exactament el mateix que l’estatal. Així i tot, aquest curs hi ha poques novetats proposades per la Conselleria, i aquestes són bàsicament la provisió voluntària dels llocs als centres d’Educació Especial, una reivindicació plantejada per STEPV, la possibilitat d’ofertar llocs itinerants a secundària i, finalment, la no necessitat de presentar originals de les publicacions per a puntuar en l’apartat del barem corresponent.
STEPV ha proposat que siguen públiques les guies de les comissions baremadores i que siguen lliurades als sindicats per tal de fer més transparent el procediment. També que oferten el màxim de llocs al concurs i la negociació de les plantilles en totes les etapes educatives per donar destinació al professorat en pràctiques de secundària i als que queden del cos de mestres de les oposicions de 2018 en situació de provisionalitat. Només d’aquesta forma podrem donar estabilitat al professorat i als centres educatius i garantir també que el professorat interí afectat per les oposicions tinga opcions de continuar treballant.
El Sindicat s’ha oposat al bloqueig de places amb la catalogació del B2 d’anglés en el concurs. I, per tant, proposem com alternativa la dotació extraplantilla de professorat especialista d’anglés. Exigim que s’articule la mobilitat del professorat del cos de mestres que està al primer cicle ESO als centres de FPA, i a l’inrevés.
També s’ha demanat que la digitalització de la documentació tinga els efectes oportuns per no haver de presentar-la de nou cada vegada que el professorat hi participa. Així com que les persones que formen part de les comissions baremadores pogueren tindre accés directe al compte de formació de les persones participants. I que en el cas de l’acreditació dels coneixements en valencià no calga presentar cap còpia de la titulació i fer servir el registre formal regulat per a aquesta titulació. Igualment, respecte a l’ús del dret preferent, s’ha demanat que s’articulen les millores possibles en el programa informàtic i de gestió per evitar adjudicacions d’ofici.
Quant al barem de mèrits, STEPV ha traslladat tota una sèrie de millores de nous supòsits que ara mateixa no estan considerats com són la puntuació de direcció i persona habilitada en SPES, el reconeixement de la totalitat de les coordinacions que hi ha a la normativa actual autonòmica, la inclusió de les modalitat de direcció i coordinació junta a la impartició d’activitats de formació entre altres.
El Sindicat, una vegada publicades les diferents convocatòries del concurs de trasllats, convocarà assemblees informatives al conjunt del professorat.
Pel que fa al torn obert, STEPV ha traslladat les qüestions següents i n’ha obtingut les respostes per part de l’administració que s’indiquen:
- Quan s’abonarà el complement de mestres d’ESO acordat i publicat en maig? Està en mans d’hisenda, però està previst per al mes de novembre.
- Quan s’actualitzaran les nòmines dels funcionaris de carrera nomenats en maig de 2019 (oposició de 2017), és a dir, quan se’ls abonaran els triennis i sexennis a qui els complisca? Preveuen que ho abonaran en octubre o, sinó, en novembre.
- Per a quan la incorporació a les borses de treball de les persones que no han superat primera prova oposicions? Les especialitats que no tenen prova pràctica les incorporaran durat la segona quinzena d’octubre. La resta estan treballant en la prova pràctica encara.
- Per a quan la publicació de ROF de Primària i de Secundària? Estan en mans del jurídic consultiu. Preveuen la publicació al DOGV per a principi d’any
- Quan publicaran les instruccions d’inici de curs de l’ISEA? Està previst per a la setmana que ve.
- I el decret de currículum de les EOI? També està en mans del jurídic consultiu.
- Manifestem la preocupació per la no substitució del PAS a diferents EOI i instituts. Estan mirant els casos més greus i urgents per actuar immediatament. La resta els estan mirant també per dotar-los.
- Quan començarà el curs de direccions de centres? S’iniciarà el 30 de setembre fins el 13 gener de 2020.
- Quan s’aplicarà la borsa en cremallera per a les borses que concorren dues especialitats (Cultura Clàssica, FPA, etc? Estan treballant per introduir-ho aquest trimestre.
Igualment, STEPV també ha manifestat la seua preocupació ja que ha detectat diversos centres de primària en els quals mestres amb B2 d’anglés estan impartint l’assignatura d’anglés, sense tindre l’habilitació necessària, fet que el sindicat ja va denunciar en mesa el curs passat. Així doncs, ha demanat a la Conselleria que prenga les mesures necessàries per evitar aquesta il.legalitat. El sindicat estarà a disposició per assessorar a les persones que puguen estar en aquesta situació.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR