Núm. 290

Es modifica el barem del Concurs de Trasllats a petició d’STEPV

En la Mesa Sectorial del passat 3 d’octubre la Conselleria va acceptar la proposta del Sindicat per a incrementar la puntuació en el centre amb destinació definitiva.

dilluns 06 novembre 2023 12:34 h

La coincidència d’una sentència del Tribunal Suprem –que estimava el recurs d’un funcionari de carrera que reclamava la puntuació de la seua antiguitat com a funcionari interí i en pràctiques– amb el procediment del concurs de mèrits, segons el qual les persones seleccionades no han de fer l’any de pràctiques   –per tant, enguany participen amb tota la puntuació–, ha provocat que el funcionariat de carrera més recent veja que té menys opcions per a aconseguir la plaça desitjada en el concurs de trasllats.

Des del primer moment, STEPV s’ha preocupat per aquest col·lectiu i s’ha entrevistat diverses vegades amb l’anterior Conselleria per a buscar solucions. Al maig, el Sindicat va convocar una assemblea per a continuar tractant la problemàtica i arreplegar propostes. A més, STEPV va convocar la resta de sindicats al juliol per a estudiar alternatives i buscar solucions. Les propostes que es van plantejar en la reunió passaven per adjudicar primer el funcionariat de carrera fins a 2022/23 i a continuació els del concurs de mèrits o modificar la puntuació del concurs de trasllats. També es va acordar que totes les possibles solucions havien de tindre la viabilitat jurídica necessària perquè es pogueren dur a terme i evitar la judicialització del concurs de trasllats.

El Sindicat va decidir convocar un consell nacional, màxim òrgan de decisió entre congressos, el 30 de setembre, per a acabar de definir una postura, després d’estudiar la viabilitat de totes les propostes que hi havia damunt la taula. Es va acordar proposar introduir un nou apartat per a donar puntuació a les persones que participen des del seu primer destí definitiu, de manera que es cobriria la immensa majoria del professorat de les oposicions de 2019 i 2021, els més afectats per la sentència. El Consell Nacional va valorar que la resta de propostes no tenien la garantia jurídica per a dur-les a cap.
En la Mesa sobre el concurs de trasllats del 3 d’octubre de 2023, STEPV va presentar la proposta acordada en el Consell Nacional. La Conselleria va desestimar-la, per considerar que introduir un nou subapartat que torne a baremar la mateixa puntuació (perquè ja es puntua en l’apartat 1.1.1.) no està justificat.

En el segon torn, STEPV va reformular la proposta per a incrementar la puntuació precisament en l’apartat 1.1.1., que valora l’antiguitat en el centre des del qual es participa amb destinació definitiva, proposta que sí que va ser acceptada per l’Administració. I, efectivament, s’han incrementat 2 punts en cada un dels subapartats d’antiguitat en el centre.

De totes les propostes presentades en la Mesa Sectorial, aquesta és l’única que es va acceptar perquè té totes les garanties jurídiques i no incompleix els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en què es basa el concurs de trasllats. Aquesta proposta també va comptar amb el suport d’altres sindicats. Les propostes d’altres sindicats, com ara que hi haguera un doble torn, es van rebutjar.

En cap altre territori de l’Estat s’ha modificat, segons pareix, el barem de mèrits del concurs ni s’ha establit cap altra modificació.

En conclusió, si STEPV no haguera fet la segona proposta, no hauria modificat res del concurs de trasllats, perquè cap altre sindicat va proposar aquesta mesura, malgrat que després s’hi van sumar.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR