Retallades

Els sindicats es reuneixen amb la consellera d’Educació

STEPV valora negativament la reunió perquè no hi ha hagut cap avanç significatiu

Imatge de la reunió difosa per la Conselleria d'Educació.

dilluns 21 maig 2012 15:01 h

Hui, dilluns 21 de maig, els sindicats presents en la Mesa Sectorial d’Educació hem mantingut una reunió amb la consellera d’Educació, María José Catalá. La reunió s’ha celebrat a instàncies de la part sindical, que ha estat demanant-la des del començament del conflicte.

No hi ha motius pedagògics, organitzatius ni econòmics per a aplicar les retallades en educació

En aquesta reunió, STEPV ha plantejat:

  • La no-aplicació del Decret 1/2012 que redueix els sexennis al 50% i acomiada el personal interí el 30 de juny de 2012.
  • La no-aplicació al País Valencià del Reial Decret 14/2012 de retallades en educació, que suposa un augment de les ràtios i de la jornada lectiva del professorat valencià.
  • Posar fi a les retallades en els pressupostos de la Generalitat valenciana que afecten les despeses de funcionament, els desdoblaments, la reducció d’unitats, les beques…

El sindicat ha argumentat que el professorat valencià està en desacord amb la política de retallades del govern valencià i del govern estatal. La prova del malestar és la participació massiva en les manifestacions, concentracions i diverses accions convocades els darrers cinc mesos, així com l’alta participació que s’ha registrat en el referèndum, en què 33.988 professores i professors s’han pronunciat en contra del decret de retallades del conseller d’Hisenda i Administracions Públiques i les dues jornades de vaga dels dies 16 i 17 de maig de 2012.
A més, STEPV ha traslladat a la consellera Catalá que no hi ha motius pedagògics, organitzatius ni econòmics per a aplicar les retallades en educació, ja que hi ha diners per a altres assumptes, com ara per a grans esdeveniments que no suposen la creació d’ocupació o per a socialitzar les pèrdues de la banca. Això posa en evidència que l’Administració valenciana està utilitzant la crisi com a excusa per a reduir les inversions en educació.
En aquest context, STEPV ha reiterat la necessitat de reconduir la situació per evitar que l’ensenyament públic i el professorat siguen els que paguen la crisi. I ha insistit que cal un canvi de política que supose més inversions en educació i preservar els drets del professorat. Per fer-ho viable cal retirar totes aquelles normes i mesures que ataquen directament o indirecta les condicions laborals, socials o econòmiques de les treballadores i treballadors de l’ensenyament o de la qualitat de l’escola pública valenciana.
La valoració de la reunió no és positiva, ja que la consellera Catalá no s’ha compromés a retirar o no aplicar els decrets. Al contrari, ha justificat la seua aplicació per la conjuntura econòmica. Només ha dit que està disposada, en dues o tres setmanes, a convocar una nova reunió per analitzar centre a centre com està afectant l’aplicació del Reial Decret 14/2012 i del Decret 73/2012. Una proposta que STEPV és totalment insuficient i inacceptable.
Davant aquesta posició de la consellera Catalá, STEPV considera necessari que la vaga educativa del proper 22 de maig siga massiva per fer veure a l’administració que no té ni el suport del professorat ni de la comunitat educativa. Unes mobilitzacions que han de tindre continuïtat en el temps fins que l’Administració valenciana rectifique.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR