Calendari escolar

Els dies no lectius de la Magdalena es mantenen com estaven

L’al·legació presentada per STEPV va ser la clau del manteniment dels dies no lectius previstos

dimarts 02 març 2021 17:24 h

STEPV celebra que l’ajuntament de Castelló haja decidit no insistir més en la modificació del calendari escolar i respectar l’acord del Consell Escolar Municipal. L’ajuntament de Castelló ha comunicat que finalment mantindrà el calendari escolar aprovat a juliol.

Queda pendent la decisió en altres consells escolars municipals

El manteniment del caràcter no lectiu d’aquests dies ha estat fruit del treball de STEPV i les persones què el representen en el CEM i d’altres organismes de representació. El passat gener hi hagué un intent de modificació del calendari a proposta del govern municipal el qual es va rebutjar dins del sentit democràtic del CEM.
Després d’aquest fet s’han iniciat continus intents des de l’ajuntament per desvirtuar i desacreditar l’acord pres en l’òrgan. Les declaracions del president de la generalitat en les quals recomanava fer no lectius els dies corresponents a festius locals va provocar que la Junta de Personal Docent de Castelló, a proposta de STEPV, aprovara una resolució d’urgència per respectar les decisions emeses des dels Consells Escolars Municipals. Lluny d’això, el divendres les persones membres del CEM de Castelló van rebre una convocatòria extraordinària d’urgència què els convocava a una reunió el dilluns dia 1 març, quan faltava menys d’una setmana per l’inici de la Magdalena. STEPV va impugnar aquesta convocatòria per no considerar-la d’urgència, doncs ni responia a unes instruccions sanitàries declarades per la conselleria de sanitat, ni hi havien noves mesures que afectaren al calendari escolar en els acords publicats en el DOGV, ni s’aportava cap document saniaàri o epidemiològic tècnic per a valorar. És per això que la presidència va haver de justificar una votació prèvia per poder declarar la convocatòria de caràcter urgent. Com STEPV, altres organitzacions es van oposar i, amb un resultat de 14 vots en contra, 5 abstencions i 6 a favor, no es va poder celebrar la reunió i el calendari no es modificava.
Des del primer moment STEPV ha vetllat pel descans de l’alumnat i el professorat tan necessari en un curs com és l’actual i ha rebutjat les modificacions improvisades dels governs autonòmic i local que repercutiren en l’organització dels centres educatius. Una vegada més volem reconéixer l’esforç que tota la comunitat educativa està fent, en especial al professorat.
Queda pendent la decisió de mantindre o no els dies no lectius en altres consells escolars municipals d’altres poblacions, especialment les que tenen falles, que se celebraran els pròxims dies.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR