Núm. 290

El professorat es mobilitza davant d’un any complicat

Campanya «Organitza’t amb l’STEPV per l’educació pública».

dilluns 06 novembre 2023 13:00 h

El desastrós inici de curs escolar —amb les pitjors adjudicacions de la història— i el to bel·ligerant i intransigent del conseller han propiciat que el professorat isca al carrer. Les protestes davant de la conselleria i a les portes dels centres educatius han sigut la nota dominant en l’arrancada del primer trimestre.

La campanya «Organitza’t amb l’STEPV per l’educació pública» pretén unir tots els cossos docents per a posar fre a les acusacions de la Conselleria sobre adoctrinament en les aules i l’anunci de la imposició del districte únic, entre altres coses. El Sindicat lamenta que ens trobem davant d’una legislatura complicada, en la qual la Conselleria d’Educació ha tornat a posar en el punt de mira l’ús del valencià en l’ensenyament. De fet, ja ha manifestat que vol eliminar el valencià com a llengua vehicular de diferents matèries en les zones castellanoparlants. A més, el conseller Rovira ha apuntat que sobren professors en un clar atac a les plantilles i les unitats en l’arranjament escolar. La modificació unilateral dels horaris lectius en l’ESO, sense comptar amb l’opinió dels sindicats, ha sigut tota una declaració d’intencions.

L’escenari que es dibuixa es un nou foment de l’escola concertada en detriment de la pública, com ja va succeir amb l’anterior govern del PP (legislatura 2011-2015). Per tot això, STEPV ha començat a organitzar l’afiliació en totes les comarques amb assemblees presencials i ha secundat les diferents mobilitzacions davant del caòtic començament de curs. El Sindicat ha fet una crida al professorat perquè s’afilie i es mantinga unit per defendre l’escola pública. I tot per reforçar el moviment docent davant dels atacs patits i de tot allò que puga vindre en el futur.

La participació és la clau. Totes i tots comptem!

Assemblees: Promourem les assemblees presencials al teu centre educatiu i a la teua comarca. Només amb la implicació de totes i tots podrem redreçar la situació.

Afilia’t: Si no formes part d’STEPV encara, afilia-t’hi per defendre els teus drets laborals i per l’escola pública.

Teixit social: Fomenta la xarxa de contactes per unir esforços en la comunitat educativa. Professorat, alumnat, mares i pares hem de treballar junts perquè l’ensenyament que volem no acabe com aigua en cistella.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR