Retallades

El Govern espanyol manté les retallades del PP

El govern de Pedro Sánchez mantindrà les retallades en educació del PP, almenys, fins al setembre de 2019.

dilluns 15 octubre 2018 14:01 h

El Consell de Ministres de dijous passat aprovà un projecte de llei que, sense fer cas al Consell Escolar de l’Estat, deixa a les comunitats que han avançat en la reversió de les retallades en un “llimb legal”, mentre premia les que els mantenen.

Després del seu pas pel Consell Escolar de l’Estat, el Consell de Ministres de dijous passat confirmava l’avantprojecte de llei de millora de les condicions per a l’exercici de la docència i l’ensenyament en l’àmbit de l’educació no universitària, que ja havia aprovat el 14 de setembre. Lamentablement, sense cap variació. Tot i les consideracions del Consell Escolar de l’Estat en el sentit que s’establira un màxim d’hores lectives de 23 i 18 hores per al cos de mestres i secundària, respectivament. Tot i que també s’advertira sobre el “llimb legal” en què quedaran les mesures preses per diverses administracions educatives per revertir les retallades, el projecte de llei aprovat manté que -excepte per al cas de la demora en cobrir les sustitucions- aquest no serà efectiu fins al curs 2019/20.
 
Des de la Confederació STEs-Intersindical ja havíem advertit de la nostra exigència en què es reprenguera la intenció inicial del Ministeri d’Educació i Formació Professional mantenint la redacció original que permetera anticipar al llarg d’aquest curs 2018/2019 la reversió de les retallades. A ningú comprometia, a cap comunitat autònoma obligava. Només donava la possibilitat, a aquelles que així ho volgueren, d’eliminar ja les mesures que tant de perjudici han causat a l’educació, contemplades en el RD 14/2012. En no fer-ho així, el Govern del PSOE protegeix les Conselleries més reaccionàries que mantenen les retallades i deixa sense protecció legal a les que han estat més “valentes” avançant la seua reversió, moltes d’elles gestionades pel seu partit.
 
Per a aquesta Confederació suposa una gran decepció aquesta decisió del Govern de l’Estat espanyol. El mateix partit que ha fet bandera, durant el govern de Mariano Rajoy, de la lluita contra les retallades educatives, els manté, almenys, un any més. I ni tan sols assegura que el pròxim curs no siga així. Simplement traspassa aquesta responsabilitat a les comunitats autònomes. El mateix partit que es va alçar de la Taula del Pacte per l’Educació fa escassos mesos, davant la negativa del PP a destinar el 5% del PIB a l’ensenyament, no dedica cap augment significatiu segons l’“Acord de Pressupostos de Generals de l’estat 2019” presentats pels secretaris generals del PSOE i Podem, que sens dubte ajudaria perquè els diferents territoris pogueren rebaixar el nombre d’alumnat per classe o les hores lectives del professorat.
 
És igualment decebedor que de les 50 pàgines de què consta l’esmentat Acord, tot just una estiga dedicada a l’Educació i -a més- no de manera beneficiosa, com és el cas d’aquest Projecte de llei.
 
És per això, que apel·lem a l’altre signant de l’Acord perquè faça tot el possible perquè es puga modificar el projecte aprovat aquest 11 d’octubre. Estem segurs que, si aquesta és la seua intenció i les repetides declaracions dels seus responsables polítics són sinceres, trobaran la manera legal en el tràmit parlamentari o en la seua posterior aprovació definitiva, de modificar el contingut d’aquesta llei. La seua credibilitat està en joc. Les seues constants apel·lacions per escoltar els treballadors i treballadores tenen, ara, una prova irrefutable.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR