Consell Nacional

El CN de STEPV acorda una campanya en els centres per reclamar més mesures a Conselleria

El màxim òrgan de decisió del Sindicat denuncia la inacció de la Conselleria davant la situació dels centres educatius en el pitjor moment de la pandèmia

diumenge 31 gener 2021 15:54 h

El Consell Nacional de STEPV, reunit ahir dissabte 30 de gener, per analitzar la situació actual dels centres educatius davant l’increment de casos positius i la detecció de focus, va arribar a les conclusions següents, després d’una anàlisi comarca per comarca de la situació:

En la situació actual de descontrol de la pandèmia els centres educatius també estan veient-se desbordats

- L’afectació de l’increment de casos en els centres educatius és desigual, però en general tots els centres tenen algun grau d’afectació.

- Per tant, hi ha centres que, per ara, poden gestionar millor la situació però en els més afectats la situació arriba a ser caòtica: Salut Pública està col·lapsada i hi ha retards en la realització de les PCR; hi ha molt de professorat de baixa, fet que dificulta l’organització dels centres i l’atenció de l’alumnat; hi ha més grups confinats a casa i hi ha famílies que no porten els seus fills i filles per prevenció i el professorat ha d’allargar la seua jornada laboral per atendre presencialment i telemàticament, etc.

- Els centres més afectats es veuen impotents davant la manca de resposta per part de les administracions. En alguns casos, ningú pren cap decisió perquè la competència sempre és d’una altra administració. I de vegades quan s’ha pres ja ha sigut massa tard i la situació s’ha descontrolat.

- No hi ha establert un mínim d’alumnat positiu per centre per decidir-ne el tancament, només està previst per confinar una aula. Tampoc està previst en cap lloc el tancament del centre quan les baixes del professorat impedeixen una correcta atenció de l’alumnat i el compliment de les mesures de seguretat, fet que ha estat passant aquesta setmana passada en alguns centres educatius.

Davant d’aquesta situació, el Consell Nacional va acordar instar novament a la Conselleria d’Educació i a la resta d’administracions competents l’aplicació urgent de les mesures següents:

- Distribució en els centres educatius per part de l’administració de mascaretes FFP2 al professorat, l’alumnat i resta de personal que hi treballa (PAS, personal de neteja, de menjador, etc.). Mentrestant, exigència d’ús de mascaretes homologades als centres educatius.

- Distribució en els centres educatius per part de l’administració de mesuradors de CO2 per a totes les aules i els filtres HEPA necessaris.

- Realització de més PCR en els centres educatius davant casos positius, de forma immediata i a tot el personal que haja tingut un mínim contacte amb la persona positiva.

- Mesures urgents adreçades al personal de risc (embarassades, personal amb patologies prèvies, etc.) que incloguen adaptacions del lloc de treball o permisos retribuïts.

- Cal establir un permís retribuït per a les famílies que tenen els seus fills o filles confinats.

- Suspensió de les proves homologades de l’A2 previstes per als pròxims dies i de les oposicions previstes per al mes de maig.

- Atenció online en els ensenyaments no obligatoris, on per l’edat de l’alumnat es puga realitzar, com s’ha acordat per a les universitats. D’aquesta manera es podrà recuperar l’alumnat que no està assistint presencialment a les classes perquè ara són presencials, com està passant a les EOI, per exemple.

- Reducció de la presencialitat en els centres educatius: el menjador escolar podria preparar menjar per emportar a l’alumnat que pot dinar a casa. Les activitats extraescolars, també dels centres concertats, s’haurien de suspendre temporalment.

- Agilització de les substitucions amb la creació d’una borsa comarcalitzada a partir de les existents per oferir places «COVID» que siguen substituïdes de forma immediata.

- La vacunació del professorat, com ha proposat la Conselleria, hauria de constar en la segona fase prevista a partir del mes de març.


El Consell Nacional també va acordar engegar una campanya en els centres educatius perquè també insten a la Conselleria a l’aplicació urgent i immediata d’aquestes mesures, davant la inacció de què ha fet gala en els pitjors moments de la pandèmia, també en els centres educatius, que estem travessant en aquests moments.
Quant al tancament dels centres, el Consell Nacional va debatre la proposta presentada d’instar al govern de l’estat a decretar un confinament total de la població, excepte els serveis essencials, amb un paquet de mesures socials, econòmiques i de conciliació per evitar l’empitjorament de les condicions de vida de la població. Els centres educatius també haurien d’estar tancats mentre té lloc aquest nou confinament, com a mínim dues setmanes, moment a partir del qual podrien reobrir. Mentrestant, l’administració competent hauria d’establir uns mínims de contagis per a decretar el tancament d’un centre educatiu, per evitar situacions que hem viscut aquestes darreres setmanes en alguns centres per manca d’instruccions clares i contundents en situacions greus.
Per a STEPV-Intersindical Valenciana, l’objectiu ha de ser doblegar la corba i això es va aconseguir en la primera onada amb un confinament de la població. Ara les dades són molt pitjors i les mesures adoptades fins ara sembla que no estan controlant la pandèmia.
El Consell Nacional també va criticar la política comunicativa de la Conselleria d’Educació perquè aparenta que la situació està totalment controlada, que els centres educatius continuen sent segurs i que, per tant, no cal fer res més del que ja està establert.
El Sindicat no comparteix aquesta visió actualment. És evident que els protocols i els plans de contingència han funcionat bé mentre la situació a la resta de la població estava més controlada, però en la situació actual de descontrol de la pandèmia, reconeguda pel govern, els centres educatius també estan veient-se desbordats i sense unes instruccions clares d’actuació davant aquesta nova realitat, que requereix de més mesures i amb urgència.
STEPV iniciarà la campanya en els centres educatius aquesta setmana que ve, per tal que traslladen a la Conselleria la necessitat d’actuacions ràpides, àgils i efectives. El Sindicat no descarta promoure les accions que considere oportunes per tal que la Conselleria actue amb decisió i contundència.

Etiquetat com a

consell nacional

Comentaris

Donis Estelles Rosa

01 febrer 2021 / 11:01 h

En Quant al tancament dels centres com a qué es va debatrer es va aprovar molt dolent la redacció del comunicat


Donis Estelles Rosa

01 febrer 2021 / 11:12 h

Demande que es rectifique el comunícate del consell nacional per inexacte


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR