A casa nostra

El Consell Nacional de STEPV aprova el pla d’acció sindical del curs 2021/22

Aquest matí ha tingut lloc a l’IES Joan Fuster de Bellreguard (La Safor) el Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan de decisió entre congressos

Un moment del Consell Nacional d'aquest matí

dissabte 06 novembre 2021 17:25 h

Entre els temes a tractar en el Consell constava l’aprovació del Pla d’Acció Sindical del curs 2021-2022 i la discussió de les esmenes del VI Congrés d’Intersindical Valenciana, així com l’aprovació de la delegació que hi participarà, que tindrà lloc entre el 19 i el 21 de novembre.

Quant al pla d’acció sindical de pública no universitària, els eixos de treball d’aquest curs seran la continuïtat de la campanya «Reforcem l’educació, reforcem la participació» en la qual es pretén continuar millorant les condicions laborals del professorat (recuperació de la pèrdua de poder adquisitiu, millora de les retribucions, negociació de les plantilles docents, consolidació del personal interí, millora de la situació del PTFP, d’orientació educativa, etc.); millorar la situació de les diferents etapes educatives (infantil, primària, educació especial, secundària, formació professional, escoles d’idiomes, ensenyaments artístics, de persones adultes, etc.); i negociació de l’aplicació de la LOMLOE i de la llei d’FP.
En ensenyament concertat, els eixos de treball d’aquest curs se centren en: la millora de les condicions laborals i salarials del personal d’Administració i Serveis del PAS, (descongelació salarial d’aquest personal); la reducció de les hores lectives en totes les etapes educatives del personal docent, passar de 25 hores lectives a 23h; desjudicialització de la paga de 25 anys en el sector; reconeixement de les característiques especials de les i els treballadors dels centres d’atenció a la discapacitat de cara a l’edat de jubilació i les malalties professionals; millores en la situació de risc en l’embaràs; reforçar el treball sindical en educació infantil 0-3, els ensenyaments musicals o la privada absoluta; foment entre les persones treballadores la formació en prevenció de riscos laborals, entre altres aspectes.
Quant a universitats, la irrupció de la pandèmia ha posat damunt la taula la regulació del teletreball i les condicions de conciliació de la vida personal i familiar amb el treball. La lluita contra la precarietat continuarà sent un eix de treball aquest curs, tant del professorat associat com del personal interí. La tramitació de la LOSU també ocuparà una bona part de l’acció sindical en les universitats així com la millora de les condicions de treball i les retribucions de tot els treballadors i treballadores de les universitats.
Altres aspectes que també han format part del pla d’acció sindical i que s’han tractat de forma particular per la seua rellevància ha estat el compromís del Sindicat amb la prevenció de la seguretat i la salut de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, especialment en aquests temps de pandèmia, posant en valor tot el treball realitzat per les delegades i delegats del sindicat en els Comités de Salut Laboral d’Alacant, València i Castelló.
Igualment, el Consell Nacional continua compromés en el treball de l’Àrea de les Dones de STEPV, d’Intersindical Valenciana i del moviment feminista valencià i continuarà treballant i potenciant les accions i mobilitzacions que caminen cap a la consecució de la igualtat real de les dones i la millora de les seues condicions de treball i de vida.
Finalment, el Consell Nacional també ha ratificat el seu compromís amb el foment del valencià en l’ensenyament i en el seu ús social al carrer, a l’àmbit laboral, a les institucions i als mitjans de comunicació.
Quant al Congrés de la Intersindical, que tindrà lloc el 19, 20 i 21 de novembre, el Consell Nacional ha triat la delegació que hi participarà i ha fixat el posicionament de STEPV per tal de consolidar i expandir el projecte sindical que representa la Intersindical Valenciana.

Etiquetat com a

consell nacional

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR