Consell Nacional

El Consell Nacional de STEPV aprova el pla d’acció sindical per al present curs

El Consell Nacional ha condemnat el genocidi a Palestina

El Consell Nacional condemna el genocidi a Palestina

dissabte 18 novembre 2023 15:47 h

Aquest matí ha tingut lloc el Consell Nacional a Beniparrell (Horta Sud), en el qual s’han aprovat el balanç pressupostari per a 2024, el pla d’acció sindical de pública no universitària, concertada i universitats per al curs 2023/24, tots dos per unanimitat.

El Consell Nacional de STEPV també ha recordat Honorat Ros, recentment traspassat

Els eixos de treball aprovats en pública no universitària se centren en la reducció de la burocràcia; l’estabilitat del funcionariat de carrera mitjançant el concurs de trasllats; continuïtat en el treball i estabilització del professorat interí; la recuperació del poder adquisitiu del professorat; equiparació salarial del professorat del cos A2 en el cos A1 i creació del cos únic; plantilles suficients, docents i no docents, per atendre les situacions cada vegada més complexes que presenta l’alumnat (autolesions, intents de suïcidi, agressions, etc.) i la incorporació de personal específic sanitari als centres educatius; reducció de les ràtios; creació de, com a mínim, una quarta direcció territorial per atendre correctament el volum de professorat existent; i jubilació voluntària als 60 anys per a tot el professorat.
La modificació de la llei de plurilingüisme també és un eix de treball del Sindicat durant aquest curs, ja que va totalment el contra dels principis que defensa STEPV per fomentar l’ús del valencià com a llengua vehicular en l’ensenyament.
Igualment, es continuarà treballant per negociar amb la Conselleria d’Educació tots els temes plantejats en la Junta de Portaveus celebrada el passat 16 de novembre, document que podeu trobar ací. El Consell Nacional també ha criticat la retallada contemplada en l’esborrany dels pressupostos del Consell en infraestructures educatives i en formació professional.
Tots aquests temes s’englobaran en la campanya “Organitza’t amb STEPV per l’Escola Pública” que es llançarà pròximament als centres educatius.
En concertada, es treballarà per millorar l’ordre de pagament delegat; l’actualització de les plantilles docents; la desjudicialització de la paga 25 anys; la millora de les condicions laborals i salarials del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i dels professionals dels centres d’Educació Especial; el manteniment de la jubilació parcial en les condicions dels acords de 2013; el cobrament de totes les substitucions des del primer dia; la recuperació del poder adquisitiu dels professionals dels centres concertats; l’homologació retributiva; la reducció en totes les etapes educatives de la jornada lectiva i de les ràtios; la pròrroga de l’Acord de jubilació parcial.
En universitats, el pla d’acció sindical del present curs ve marcat per la implantació progressiva de la LOSU, que encara té moltes mancances normatives per al seu desenvolupament i sembla que sense la dotació pressupostària que necessita.
Les universitat han d’adaptar els seu estatuts a la LOSU. També cal afrontar els processos d’estabilització del professorat associat, la implantació del professorat substitut, la dedicació docent del professorat.
Amb el govern Valencià es continua reivindicant la convocatòria de la Mesa General d’Universitats, un òrgan negociador pel qual hem estat lluitant més de tres dècades i que a la fi es va materialitzar fa un parell d’anys, per a tractar el finançament de les Universitats, impulsar la millora del IV Conveni, on el personal investigador i de suport a la investigació obtinga dignitat salarial i de condicions laborals. També caldrà vigilar perquè el govern valencià no faça polítiques que afavorisquen les Universitats Privades, com ja passa en altres territoris amb governs del mateix color, aprofitant els canvis normatius.
Finalment s’ha aprovat el pla de formació per al curs 2023/24 i l’impuls a la xarxa XEIM (Xarxa d’Educació i Memòria), per tal de posar en marxa accions i projectes relacionats amb aquest assumpte. I s’ha aprovat també la convocatòria de l’Escola Sindical per al mes de febrer de 2024.

Per acabar, el Consell Nacional de STEPV ha recordat Honorat Ros, recentment traspassat, i ha condemnat el genocidi a Palestina.

Etiquetat com a

consell nacional

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR