Consell Nacional

El Consell Nacional de STEPV aprova les línies d’acció sindical i la convocatòria del XIV Congrés

També s’han analitzat els resultats de les eleccions sindicals en educació pública

Un moment del Consell Nacional d'aquest matí

dissabte 25 febrer 2023 17:09 h

Aquest matí ha tingut lloc el Consell Nacional de STEPV, màxim òrgan de decisió entre congressos a Beniparrell (Horta Sud). El Consell ha acordat la convocatòria del XIV Congrés de STEPV que tindrà lloc els pròxims 9, 10 i 11 de juny a València.

El XIV Congrés tindrà lloc els pròxims 9, 10 i 11 de juny a València.

També s’han analitzat els resultats electorals de l’1 de desembre de 2022, de les eleccions sindicals en pública no universitària i en universitats. El Consell ha valorat positivament els resultats, ja que en no universitària s’ha revalidat, per tercera vegada consecutiva, la majoria absoluta. En les universitats, el sindicat ha revalidat la majoria en la UPV i, per primera vegada ha guanyat les eleccions a l’UJI. A la UV i UA el sindicat també ha experimentat un creixement del suport electoral. En l’ensenyament privat concertat el procés electoral encara està en marxa i finalitzarà a finals de curs.
D’altra banda, també s’han aprovat les línies d’acció sindical d’ensenyament públic no universitari i en les universitats.
En pública no universitària, el Sindicat ha ratificat les línies encetades els darrers mesos i, en concret la reducció de les ràtios i de la burocràcia, la millora de les plantilles docent i de les retribucions del professorat. També continuarà fent el seguiment dels diferents processos encetats: concurs de trasllats (ampliació de l’oferta de places), concurs de mèrits i oposicions dins dels processos d’estabilització i garantia de la continuïtat en el treball del professorat interí, la integració del PTFP en el cos A1 i les solucions per a les persones sense titulació universitària, o la negociació del desenvolupament de la llei d’FP i de la llei d’ensenyaments artístics, actualment en plena negociació. En matèria de salut laboral, STEPV exigeix la modificació del Decret 123/2001 de prevenció de riscos laborals per ampliar els recursos destinats a la millora de la vigilància de la salut, la millora de la regulació de les URC i un protocol que contemple l’assetjament al professorat.
En les universitats, el Sindicat continua treballant el desplegament de la LOSU i la nova llei de la Ciència, solucions per al personal precari (professorat associat, personal investigador i personal tècnic investigador), la reivindicació del conveni de personal laboral, la modificació del decret de retribucions, entre altres qüestions.
Finalment, el Consell Nacional de STEPV ha aprovat una resolució en contra de les guerres. 

Etiquetat com a

consell nacional

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR