Sistemes de protecció

STEPV demana a Conselleria el tancament d’aules o centres si no poden garantir les mesures de seguretat

El Sindicat es va posar en contacte ahir amb la Conselleria per proposar el tancament dels centres o de les aules que no tenen prou professorat per mantindre els plans de contingència i els protocols de seguretat

dimarts 26 gener 2021 16:04 h

La situació en molts centres educatius està arribant a situacions crítiques per a mantindre les mesures de seguretat per la falta de professorat, ja que les baixes s’han intensificat aquests darrers dies.

La situació actual complica l’aplicació de les mesures de seguretat en molts centres educatius

Està arribant al Sindicat, per part de diferents centres, que es troben en una situació complexa i sense instruments per actuar. En incrementar-se les baixes de professorat es comprometen els protocols de seguretat i els plans de contingència mentre no es cobreixen aquestes baixes. Hi ha centres amb un 40% o més de la plantilla de baixa, fet que complica enormement l’atenció de l’alumnat sense trencar les normes de seguretat i protecció. Igualment, personal no docent, com personal de consergeria, també compten amb baixes que, de moment, no s’estan substituint.
Tot plegat dificulta l’organització de l’atenció educativa i el compliment de les normes de seguretat contra la COVID-19. És per això que STEPV va traslladar ahir a la Conselleria la necessitat de donar instruccions concretes per determinar el tancament d’un centre o d’una aula encara que no hi haja un cas positiu fins que es cobrisca la baixa del professorat i es puga atendre l’alumnat i mantindre les mesures de seguretat.
STEPV espera que la Conselleria estudie seriosament aquesta proposta i actue immediatament per tal que els centres afectats no patisquen aquesta situació i no s’incrementen els contagis si no poden aplicar les normes mínimes de seguretat.
Igualment, el Sindicat va continuar demanant a la Conselleria que, mentre els centres educatius continuen oberts, es reforce el material antiCovid i es doten novament de mascaretes i també de mesuradors de CO2, filtres HEPA, etc., i es realitzen les PCR a totes les persones que han compartit espais amb algun cas positiu.
D’altra banda, ahir la Consellera de Sanitat va decretar oficialment que la pandèmia està descontrolada al País Valencià, fet que hauria de fer reflexionar al govern valencià i, sobretot al govern espanyol, sobre la necessitat de mesures més dures per tal de tallar la propagació del virus, atenent les veus del personal especialista que està reclamant-les, especialment quant als tocs de queda o, fins i tot, confinaments domiciliaris com en la primera onada.
26 de gener de 2021

Etiquetat com a

sistemes de protecció

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR