Sistemes de protecció

El CSSL de Castelló aprova mesures per donar més seguretat als centres educatius

Aquest matí s’ha reunit el Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSSL) de Castelló i ha aprovat una bateria de mesures per incrementar la seguretat antiCOVID, en la mateixa línia que les aprovades pels CSSL d’Alacant i de València, en els centres educatius

dimarts 02 març 2021 19:35 h

Resumim a continuació les mesures aprovades:

És imprescindible i inajornable que es revisen i s’implementen noves mesures de prevenció als centres educatius i la cobertura del personal docent i no docent:

1. Millorar les condicions de protecció sanitària als centres docents amb la corresponent protecció al professorat especialment sensible o vulnerable.

2. Realització de test a tot el personal i alumnat que haja estat en contacte amb casos positius o sospitosos.

3. Realització de totes les reunions, inclosa l’hora d’exclusiva, per via telemàtica promovent així el teletreball des de casa.

4. Un tractament especial dels centres en poblacions amb un alta incidència de contagis per COVID.

5. Quan no es cobreixen les baixes en els centres educatius i per la incidència de casos s’haja d’agrupar l’alumnat trencant el grup de convivència estable (GCE), s’incompleix el Pla de Contingència i, per tant, l’Administració ha de dictar normes per al tancament dels centres.

6. S’han de fer tests PCR als membres de la comunitat educativa que ha estat confinat per COVID per tal de garantir la seguretat del personal quan torne a treballar al seu centre.

7. Realització de més PCR als centres educatius davant casos positius, de forma immediata i a tot el personal que haja tingut contacte estret amb la persona positiva.

8. Mesures urgents adreçades al personal de risc (embarassades, personal amb patologies prèvies, etc) que incloguen adaptacions del lloc de treball.

9. Cal establir un permís retribuït per les treballadores i treballadors de l’ensenyament que tenen els seus fills o filles confinats.

10. Activació i atenció online als ensenyaments no obligatoris on, per l’edat de l’alumnat, es puga realitzar tal com s’ha acordat per a les universitats. D’aquesta manera es podrà recuperar l’alumnat que no està assistint in situ a les classes perquè ara són presencials, tal com està passant a les EOI, per exemple.

11. Reducció de la presencialitat als centres educatius: el menjador escolar podria preparar menjar per emportar a l’alumnat que pot dinar a casa.

A més, tornem a sol·licitar la revisió i adequació de tota la resta de propostes aprovades en el seu moment, un total de 40 al·legacions proposades al Pla de Contingència, fetes des de l’inici de curs i aprovades per els Comitès de Seguretat i Salut Laboral que encara no s’han portat a terme.

Totes aquestes mesures són més necessàries ara que mai i seria una manca de responsabilitat per part de l’Administració la no aplicació, perquè és una tasca que li correspon fer, tant pel que fa a la planificació com a l’aplicació de les mesures que asseguren la protecció sanitària de la comunitat educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR