Condicions laborals

STEPV demana una reunió amb la Conselleria per abordar el curs 2021/22

El Ministeri fa una proposta sobre l’organització del pròxim curs que no garanteix el manteniment del professorat actual ni la baixada de ràtios

La Ministra d'Educació ha proposat algunes mesures per al curs 2021/22 insuficients

divendres 14 maig 2021 12:08 h

El Ministeri d’Educació va proposar ahir a les autonomies una sèrie de mesures per al curs 2021/22, segons informaven els mitjans de comunicació. Les principals propostes són aquestes:

El Ministeri d’Educació hauria de garantir pressupostàriament l’adopció de les mesures proposades

- Continuar fent servir mascaretes a les aules per a majors de 6 anys i mantindre els grups bambolla.
- Reduir la distància de seguretat a l’aula a 1,2 metres perquè puga cabre més alumnat a les aules.
- Mantindre la ventilació de les aules i espais.
- Recomanació de mantindre el professorat «extra» contractat aquest curs almenys durant uns mesos el curs que ve.
Aquestes mesures donen moltes opcions perquè es reduïsca la ràtio actual i es prescindisca el professorat contractat aquest curs per a garantir les mesures aplicades per la pandèmia.
Cal recordar també que la Conselleria va decretar el manteniment de l’organització per àmbits al primer curs de l’ESO per al curs que ve, en contra del criteri del Sindicat, organització que ha d’anar acompanyada, necessàriament, de mesures extraordinàries que faciliten la coordinació i la preparació dels àmbits.
Per tot això, STEPV ha sol·licitat a la Conselleria una reunió del Fòrum Educatiu i una Mesa Sectorial per a començar a treballar l’organització del curs que ve.
El Sindicat considera que cal mantindre al màxim les mesures de seguretat el curs que ve, ja que l’alumnat no estarà vacunat i, per tant, el risc de transmissió del virus continuarà existint, encara que la immensa majoria del professorat estiga vacunat.
En eixe sentit, el Sindicat proposa:
1.- Les ràtios no s’haurien d’incrementar, sinó tot el contrari, i no només el curs que ve, sinó de manera continuada en pròxims cursos.
La reducció de ràtios ha estat una de les mesures que més ha agraït el professorat i que històricament STEPV ha defensat: unes ràtios més baixes permeten una atenció més personalitzada del nostre alumnat per part del professorat i, per tant, milloren la qualitat de l’educació.
En tot cas, s’ha de treballar perquè tot l’alumnat acudisca presencialment als centres educatius i s’evite l’alternança en determinats nivells i en determinats centres.
2.- El professorat «extra» contractat aquest curs (4374 docents segons la Conselleria d’Educació) s’ha de mantindre en els centres educatius el curs que ve i s’ha d’integrar en la plantilla dels centres docents de forma estructural i indefinida.
Per això, és fonamental la negociació de les plantilles docents, retallades per l’anterior govern del PP i que encara s’estan aplicant. Estem treballant amb unes plantilles estructurals en els centres educatius que tenen moltes mancances per a la implantació i implementació de normatives tan ambicioses com el decret d’educació inclusiva, per no parlar del plurilingüisme. Cal més professorat en els centres educatius, des de fa anys, amb places estructurals i no amb habilitacions, com ara. Això, a més, garantirà l’estabilitat de les plantilles i evitarà l’enorme mobilitat anual de professorat.
3.- La resta de mesures de seguretat (mascaretes, gel hidroalcohòlic, ventilació, etc) haurien de mantindre’s al màxim, almenys fins que el virus estiga controlat.
4.- El Ministeri d’Educació hauria de garantir pressupostàriament l’adopció per part dels territoris d’aquestes mesures.


Comentaris

Maria Amparo Santonja Bosch

18 maig 2021 / 20:15 h

Per l’experiència del present curs, considere que les normes d’obligat compliment que implante conselleria pel proper curs haurien de ser molt més concretes del que han sigut. Enguany han posat uns mínims i cada directiva ha fet el que ha cregut convenient, alguns moltíssim aconseguint la presencialitat en tots els seus grups i alguns només s’han adaptat als mínims, creant un gran malestar entre les AMPA, el professorat i els equips directius.
Conselleria hauria de ser qui especifique quines mesures s’han de prendre i com, en tots els nivells educatius per aconseguir la màxima presencialitat. Opcions com desbordes, aules específiques o espais comuns usats com a aules de grups, tirar o posar barandats, ús de càmeres a les aules, utilització d’espais exteriors al centre, adaptació d’horaris, que tots els grups tinguen la seua aula de referència, creació de nous grups, sol·licitud de més professorat i aules prefabricades etc. Totes aquestes mesures excepcionals, que uns centres han aplicat i altres no, haurien d’estar regulades. No pot ser que uns professors/es visquen aquestes mesures especials i altres no. Que es creen desigualtats entre els alumnes d’un centre i un altre, pel criteri de diferents directives.
Es per això, que pensé s’hauria de plantejar tant al Fòrum Educatiu i com a la Mesa Sectorialper a que tota la comunitat educativa tinga més clar com començar a treballar l’organització del curs que ve.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR