Retallades

Educació augmenta la ràtio en 5 localitats

STEPV impugnarà la resolució que se suposava que havia de reduir les ràtios i, en canvi, el que fa és augmentar-la. A més no ha passat per Mesa Sectorial

dijous 16 maig 2024 17:33 h

Ahir es va publicar la resolució anual de baixada de ràtio per localitat. Una resolució que STEPV havia sol·licitat negociar i que es va publicar sense passar per Mesa Sectorial i sense donar opció a poder aportar esmenes, quan sabem qui hi ha localitats que han sol·licitat expressament baixar la ràtio per evitar tancaments d’unitats a conseqüència de la baixada de natalitat i aquesta baixada més que justificada, no ha estat acceptada per Conselleria.

El Sindicat ja va detectar ahir mateix que faltaven cinc localitats que tenien la ràtio reduïda des de 2021/2022 i que no apareixien: Cocentaina, Catral, Banyeres de Mariola, Alfafar i Benifaió. Així mateix faltava un annex, que fins ara mai s’havia publicat, de localitats que pujaran la ràtio per al proper curs. Aquest annex s’ha publicat hui i, tal i com sospitàvem, apareixen eixes 5 localitats, que augmentaran la ràtio que tenien fins ara.

STEPV va advertir també que en la nova resolució apareixien dues noves localitats, Onil i Burjassot, fet del qual el va alegrar, però a posteriori va verificar que aquestes localitats ja estaven en una correcció d’errades de la resolució del curs passat.

Així doncs, la resolució d’enguany només ha servit per pujar la ràtio a 5 localitats i no per baixar-la com ha anunciat la Conselleria a bombo i plateret, ja que segons l’ordre, encara que no haguera publicat la resolució anual, dites localitats hagueren mantés la ràtio reduïda.

Davant la baixada de natalitat, STEPV anima als Consells Escolars Municipals a sol·licitar la baixada de ràtio per localitat per evitar el tancament d’unitats.

El sindicat recorrerà la resolució per manca de negociació.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR