Meses de negociació

Difícil cobertura: la Conselleria concreta els canvis que vol introduir-hi

STEPV insisteix en la necessitat que les borses estiguen obertes permanentment i en les millores proposades en reunions anteriors

dijous 25 octubre 2018 17:38 h

Aquest matí ha tingut lloc, abans de la Mesa Sectorial, la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per a continuar tractant les propostes plantejades per la Conselleria i sindicats en la reunió de la setmana passada.

La Conselleria ha de centrar tots els seus esforços en solucionar la problemàtica d’arrel

Recordem que la Conselleria proposava canviar el sistema d’inscripció a la difícil cobertura per evitar el col·lapse que es genera cada vegada que s’obri el termini, perquè el personal s’ordena segons l’ordre d’inscripció. En el nou sistema, ja no serà així sinó que les persones que s’inscriguen després seran ordenades per sorteig, per tant, l’hora d’inscripció ja no serà determinant per a obtindre una plaça. A més, la Conselleria ha concretat la penalització a les persones que no es presenten o rebutgen la plaça que han acceptat prèviament, que serà de quatre adjudicacions sense poder participar-hi.
STEPV ha tornat a insistir en què la Conselleria ha de centrar tots els seus esforços en solucionar la problemàtica d’arrel. Aquesta problemàtica ve per no tindre suficient gent en les borses del professorat interí i, per tant, el Sindicat proposa crear un sistema de borses obertes permanentment i deslligades totalment de qualsevol sistema d’oposicions. Si Conselleria no està disposada a això, almenys, que tracte de resoldre el més ràpidament possible els següents temes oberts:
- procés de noves habilitacions per titulació en la borsa única del cos de mestres.
- introducció en borsa de la gent opositora que va suspendre les passades oposicions.
- resolució immediata de totes les borses extraordinàries obertes.
- unificació i aclariment de les titulacions exigides per part d’Ordenació Acadèmica (destacant els cassos de Cultura Clàssica, Grec, Llatí, Valencià, especialitats tècniques de FP i d’ensenyaments Artístics i Superiors).
El Director General de Personal Docent i Centres ha tornat a dir que està treballant en totes les qüestions plantejades pel Sindicat, però que el tema de mantindre obertes les borses de treball permanentment requeriria d’un servei de gestió de borses per a dedicar-se exclusivament a això. Davant d’aquesta resposta STEPV ha proposat que s’inicie ja el tràmit per a crear aquest departament nou i així tindre més personal per a dedicar-se en exclusiva a la gestió de les borses de treball i descarregar d’aquesta feina al personal que s’hi dedica a això i a moltes altres gestions diferents de personal. El Director General s’ha compromés a traslladar aquesta proposta en la pròxima Junta de Direcció de Conselleria, la qual està prevista per al pròxim dilluns i que informarà els sindicats en la pròxima reunió, prevista per a dimecres.
STEPV espera que s’atenga aquesta petició i es pose en marxa com més prompte millor aquest departament, que agilitzaria enormement les gestions per a mantidre les borses de treball amb personal suficient per cobrir les places en les adjudicacions contínues i evitar que les de difícil cobertura oferten tantes places que no estaven previstes per a aquest procediment.
Qualsevol altra modificació que la Conselleria plantege per a les adjudicacions de difícil cobertura és considerada per STEPV com a pegats que poden millorar la situació d’urgència que s’està vivint en aquests moments però no solucionen el problema d’arrel, que és la manca de personal en les borses de treball. No pot ser que una situació d’emergència que va aparèixer a desembre de 2015 continue igual o pitjor. Des d’inicis d’aquestes adjudicacions (març de 2016) STEPV està exigint que:
- hauria de ser un procés per a llocs de difícil cobertura i no per a més de 50 llocs setmanals, la majoria a temps complet.
- hauria de funcionar mitjançant un acte únic, setmanal i presencial d’adjudicacions en la mateixa Conselleria.
- el programa informàtic utilitzat per a registrar-se ha de garantir el seu correcte funcionament.
Els últims problemes existents en les adjudicacions de difícil cobertura de la passada setmana se solucionarien mitjançant els canvis proposats.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR