Mobilitzacions

Desenes de centres es tanquen pel manteniment d’unitats i escoles

Delegats i delegades sindicals també es tanquen en les seus de STEPV a Alacant, València i Castelló

M. Ángeles Llorente s'adreça als assistents a la tancada al Ramiro Jover de València

divendres 11 abril 2014 18:00 h

Ahir desenes de centres educatius van realitzar tancades en els centres en rebuig a les retallades d’unitats i tancaments de centres que es produirà el curs que ve com a conseqüència de l’arranjament escolar.

Aquestes accions continuaran els pròxims mesos, amb noves mobilitzacions

D’aquesta manera la comunitat educativa està responent a aquesta nova agressió a l’escola pública que continuarà demà amb la manifestació en quatre columnes que tindrà lloc pels carrers de València. Ahir també es van realitzar dues manifestacions a Elx i Benidorm pels mateixos motius.
La retallada d’unitats i línies en valencià i el tancament de diverses escoles senceres no té precedents en la recent història de l’educació al País Valencià. Això ha fet que les escoles estiguen reaccionant amb mesures contundents contra aquesta política del govern valencià i de la Conselleria d’Educació que només busca desmantellar el servei públic educatiu.
D’aquesta manera, escoles com el Ciutat de Cremona d’Alaquàs ja porta més de 50 dies de tancada. O el Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent dues setmanes.
Aquestes accions continuaran els pròxims mesos, amb noves mobilitzacions fins que Conselleria rectifique i es recuperen les unitats i les línies en valencià que es retallen. Especialment greu és l’argument de l’administració per suprimir línies en valencià, amb el fals argument que la LOMQE obliga a fer-ho i amb la necessitat d’equilibrar l’oferta entre l’ensenyament en valencià i en castellà. Si això fos així, el que hauria de fer la Conselleria és autoritzar centenars de línies en valencià per compensar el desequilibri entre l’oferta d’ensenyament en valencià (30%) i en castellà (70%) en les dues xarxes, pública i privada concertada.
És per això que STEPV anima a tots els centres educatius a mantindre la pressió i convocar accions per visibilitzar el rebuig a la política educativa del govern valencià i de la Conselleria d’Educació fins fer-los rectificar.

STEPV també es va tancar ahir a les seues seus:
tancada

Tancada a l’IES la Garrigosa de Meliana:
garrigosa

De reunió a l’Herrero de Castelló:
herrero

Manifestació a Benidorm:
benidorm

Manifestació a Elx:
elx


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR