Núm. 289

Créixer amb el voluntariat europeu

Escola Sindical de Formació Melchor Botella. Article de Sherine Sibon - Voluntària del CES a l’ESFMB.

STEPV

divendres 14 juliol 2023 12:22 h

Un dels principals objectius de l’ESFMB és fer costat al major nombre possible de joves perquè viatgen fora del País Valencià, donant prioritat a les persones joves més desafavorides, que no tindrien aquesta oportunitat sense aquests programes europeus.

Viatjar és la millor manera d’aprendre i créixer. Per això, l’associació promou i opera en el programa “Cos Europeu de Solidaritat”, que permet a joves de 18 a 30 anys desplaçar-se i formar-se per tota Europa. ESFMB utilitza moltes formes i mitjans per a difondre el programa i les seues oportunitats, incloent presentacions en centres de formació.

El passat 18 d’abril, les 3 voluntàries europees acollides actualment per l’ESFMB, Sherine de França, Benita de Letònia i Sara d’Itàlia, van realitzar una presentació del programa a l’Institut d’Ensenyament Secundari Les Alfàbegues, a Bétera.

A vegades, és difícil per a un/a jove imaginar-se en un context estranger, ocupant-se dels aspectes més pràctics de la vida. Per això, les nostres voluntàries van decidir començar mostrant un vídeo gravat i editat per elles mateixes per a presentar, un dia de voluntariat a ESFMB: les seues tasques, hàbits, un recorregut per l’oficina…

Per a cobrir les parts més tècniques, en canvi, van realitzar una presentació sobre com accedir al programa CES, on trobar oportunitats en el portal de joventut, com es fa costat econòmicament a una persona voluntària, i es van alternar per a presentar els diferents aspectes d’aquest voluntariat.

L’alumant d’aquest IES, es va mostrar atent, van fer moltes preguntes després de la presentació i les nostres voluntàries de l’ESFMB, es van alegrar de tindre l’oportunitat d’ajudar aquest alumnat a buscar més oportunitats per al seu futur.

Si estàs obert a la idea d’una presentació en la teua institució i vols saber més sobre CES, posa’t en contacte amb nosaltres en .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic). i visita el nostre blog de voluntariat https://esfmb.blogspot.com/

Punxa ací per accedir a la versió PDF de l’Allioli.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR