Dret a l’educació

Conselleria refarà la planificació de grups a les EOI

Aquest matí s’ha reunit amb direccions de les escoles i ha explicat que el document en què es retallaven 200 grups no era correcte

dimarts 02 juny 2020 17:15 h

El passat dimecres 27 de maig arribaven a les escoles oficials d’idiomes del País Valencià les propostes de grups pel curs 2020-2021. Aquesta proposta de Conselleria comportava una retallada de 200 grups entre totes les escoles i seccions i, per tant, de professorat, d’afectació variable però molt considerable en alguns centres i les seues seccions.

El Sindicat continuarà pendent de l’evolució d’aquestes negociacions

STEPV va traslladar a la Conselleria d’Educació en la mesa sectorial del dia següent, dijous 28 de maig, la demanda d’explicacions i dades concretes i el rebuig a qualsevol retallada en les EOI. Igualment, els centres i el professorat exigien explicacions davant d’aquest document i, aquest matí, s’ha convocat una reunió conjunta de la Direcció General de Centres Docents, la Direcció General de Política lingüística i gestió del Multilingüisme i una representació de les direccions de les EOI de les tres Direccions Territorials.
Pel que ha pogut saber el Sindicat el document enviat als centres no era correcte i es refarà de nou a partir de les propostes que cada escola concrete en funció dels respectius creixements vegetatius i de la seua realitat particular, abans del proper 8 de juny.
El Sindicat continuarà pendent de l’evolució d’aquestes negociacions i no únicament continuarà oposant-se a qualsevol retallada sinó que continuarà demanant (tal i com ja va traslladar de la Mesa Sectorial del 7 de maig) un increment de plantilla per atendre, entre d’altres, el creixement vegetatiu a les EOI de nova creació per arribar als nivells estipulats als decrets de creació i els desdoblaments dels nivells C1 i C2.
En eixa mateixa mesa sectorial, el Sindicat va traslladar que al mateix temps era necessari parlar d’una baixada de ràtios, no sols per atendre millor l’alumnat sinó per raons sanitàries donada la situació que vivim i previsiblement viuríem el curs vinent. Que s’hauria de vetllar per que tot l’alumnat disposés de les mateixes oportunitats de “recuperar” els continguts perduts al tercer trimestre (tal i com diu la resolució de 4 de maig de finalització i inici de curs), siga una escola gran o menuda.
També recordàvem, tot i que no era una qüestió exclusiva de les EOI, que estava previst que el curs 2020-21 les hores lectives havien de ser 18, tal i com queda recollit a les instruccions d’inici de curs EOI Apartat 8.3 “Atesa la dificultat d’organització mixta dels horaris dels apartats a) i b) i la transitorietat de la distribució horària de 19 hores lectives en aquest curs”
D’altra banda, si es vol continuar amb la lògica de l’aposta política de donar servei a la ciutadania i oferir nous cursos, noves llengües, crear noves escoles i seccions, donar continuïtat i consolidar el que ja tenim, el que cal fer és treballar per incrementar l’oferta i, si més no, mantindre-la.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR