Meses de negociació

Conselleria planteja l’oferta d’ocupació pública pràcticament definitiva

Aquest matí s’ha celebrat la Mesa Sectorial i la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per abordar la difícil cobertura

dijous 08 novembre 2018 15:23 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per abordar l’oferta pública d’ocupació. La Conselleria ha presentat un esborrany ja pràcticament definitiu, a falta d’ajustar algunes especialitats com Violoncel o Flauta Travessera del cos de professorat de Música i Arts Escèniques, segons ha informat la pròpia Conselleria.
En el nou esborrany s’han introduït alguns canvis. S’ha actualitzat i coregit la columna del professorat major de 55 anys, s’ha modificat alguna especialitat atenent peticions dels sindicats. Les especialitats amb una oferta de més de 30 places s’ofertaran en dos anys (fins ara el criteri era que les especialitats amb menys de 40 vacants només s’ofertaven en un any). Aquests són els canvis que ha explicat la Conselleria d’Educació en la Mesa.

STEPV s’ha reiterat en la seua posició davant l’oferta, exposada en les meses anteriors:
1.- Rebutgem l’oferta sinó hi ha un pacte d’estabilitat que garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí. Hi ha uns 10.000 interins en secundària i l’oferta és de 7500 places. No hi ha garanties, per tant, que qui no aprove puga continuar treballant.
2.- No es pot aplicar el mateix criteri (75% de les vacants més les jubilacions previstes) en tots els cossos.
3.- En les especialitats més menudes (de FP, ensenyaments artístics, EOI, etc.) només s’haurien d’ofertar les jubilacions i les noves creacions (si n’hi ha).
4.- La columna de majors de 55 anys no garanteix que el col•lectiu continue treballant perquè no en tots els casos estan en els primers llocs en les borses de treball.
5.- STEPV va demanar una columna amb la previsió de creixement del sistema, però continua sense aparèixer.
6.- Reducció a 18 hores lectives per a tot el professorat l’1 de setembre de 2019 i no a 19 hores com pretén la Conselleria.
A més, el Sindicat ha traslladat peticions concretes d’algunes especialitats que no han sigut recollides i que es basaven en el principi de garantir la continuïtat en els llocs de treball ja que s’hi han ofertat moltes places i de cap manera s’assegura que qui no aprove (després de molts anys de docència) continuarà treballant.
La Conselleria s’ha compromés a estudiar-les i a enviar un nou esborrany la setmana que ve.
D’altra banda, també ha tingut lloc la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, en la qual s’ha abordat la resolució d’incorporació en les borses de treball de les persones aspirants de les oposicions de 2018, que s’incorporaran previsiblement a partir de la setmana que ve.
També s’ha abordat la modificació de l’addenda a l’acord de 2015 i una resolució per a determinar que l’ordenació de les persones per difícil cobertura serà per sorteig i no per ordre d’inscripció.
STEPV va proposar en l’anterior reunió que calia crear un departament en la Direcció General de Personal per tal de dedicar-se exclusivament a la gestió de les borses de treball que, a més, havien d’estar permanentment obertes per tal de solucionar el problema de la manca de professorat en les borses de treball i el retard en la resolució de les borses extraordinàries (en algun cas han tardat més d’un any en resoldre-les per manca de personal). En eixe sentit, STEPV ha condicionat la signatura de la modificació de l’addenda (necessària per a fer efectius els canvis) a un compromís per escrit en què la creació d’aquest departament s’està duent a terme efectivament, ja que mentre no siga així qualsevol altra solució que plantege la Conselleria simplement són tapats que no van a l’arrel del problema, que és la creació d’aquest departament i l’obertura de les borses permanentment.
Quan la Conselleria justifique per escrit que s’estan iniciant els tràmits per dur endavant aquesta mesura, STEPV signarà la modificació de l’addenda, que simplement elimina que l’ordenació de la difícil cobertura és per ordre de registre. Anar posant tapats i no fer front a l’arrel del problema només mantindrà la situació actual, que ha desvirtuat totalment la difícil cobertura, pensada únicament per a places en què realment la provisió de llocs és complicada (temps parcials, determinades zones, etc.).
En el torn obert de paraules de la Mesa Sectorial, STEPV ha continuat insistint en algunes qüestions: oferta dels llocs de PT i AL que falten en els centres, resolució de les habilitacions del cos mestres, solució al no pagament del complement d’ESO, convocatòria de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació, etc. Sobre aquestes qüestions la resposta continua sent que estan treballant per a solucionar els problemes i en alguns casos la feina està molt avançada (adjudicacions de PT i AL, per exemple).
El Sindicat també s’ha queixat sobre la modificació de les instruccions per a inscriure’s en el concurs de trasllats amb el procediment començat des del 6 de novembre, fet que ha generat inseguretat en el professorat. No pot ser que amb el procediment en marxa es vagen canviant les instruccions que ha de seguir el professorat que hi participa i n’ha demanat responsabilitats.

Adjuntem el nou esborrany de l’ofertaoferta08112018.pdf

Etiquetat com a


Comentaris

Carlos Marco Blasco

08 novembre 2018 / 18:00 h

Aquí, parlem clar, el gran despropòsit és que els altres sindicats (CCOO, CSIF i UGT) hagen convocat d’una tacada tants llocs deixant en un 8% els interins. En primer lloc, els interins que tant han treballat cobrint vacants en nombrosos pobles del País Valencià -i que tots ja varen passar per un procés selectiu de concurs- poden anarse’n a l’atur, i si són majors de 55 anys no tornaran a tindre treball. I, a més a més, estan treballant, entre anar i tornar, i preparar les classes, i no tindre ja la resistència i memòria suficient, s’els està portant al perpetu atur.
En segon lloc, no queda clar quines són les correccions que s’han actualitzat i corregit per als majors de 55 anys.
I per últim, han calculat els sindicats que amb el despropòsit que han signat es col·lapsa que les promocions que ara estan estudiant un Grau no tindran possibilitat d’entrar a ser professors? Les oposicions se convoquen a pams raonables i no d’una tacada.
Una solució -la més operativa- és oferir la jubilació també als interins als 60 anys.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR