Meses de negociació

Conselleria no negociarà la jornada continuada

Quant als contractes programa, Conselleria continua substituint plantilla estable per provisional

dimecres 26 març 2014 16:56 h

Aquest matí ha tingut lloc una mesa tècnica per a tractar diversos temes, entre els quals la normativa sobre contracte programa i noves titulacions de FP.

No té sentit retallar en educació des de 2010 i després intentar posar un parxe amb els contractes-programa

Prèviament, els sindicats han demanat explicacions a l’eliminació del punt sobre la jornada continuada. La resposta de l’administració ha estat que, com que no hi ha consens sobre la jornada continuada entre tota la comunitat educativa, la conselleria no pot llançar el document. A més, qualsevol normativa que implique a les famílies ha de tindre format de Decret, la tramitació del qual es dilataria en el temps i no arribaria per aplicar-se abans del procés d’admissió (que la pròpia conselleria ha avançat un mes). Per això han preferit limitar la jornada continuada a una vintena de centres i continuar amb el paraigües del programa experimental. En breu, publicaran una resolució de pròrroga del programa experimental del curs passat (que acollia 9 centres educatius), i l’ampliaran a més centres. Aquest centres nous seran exclusivament els que ja van presentar la documentació el curs passat i no acceptaran sol·licituds de cap centre més.

STEPV continua reivindicant la possibilitat d’ampliar la jornada continuada a més centres i no només a uns quants i més quan la pròpia administració ha generat expectatives anunciant la negociació de la jornada continuada. En 2009 ja es va negociar la jornada gràcies a la pressió de la Plataforma per l’Ensenyament Públic i també va ser rebutjada pel mateix motiu. Per tant, estem davant d’una nova excusa per a paralitzar un procés al qual la pròpia administració s’havia compromés a engegar.

Quant a la normativa del contracte-programa (programes d’atenció a la diversitat a canvi d’un rendiment de comptes per part dels centres) per al curs que ve, STEPV s’ha reiterat en la valoració realitzada en anys anterior, és a dir, el contracte-programa no hauria d’existir: tots els centres han de tindre tots els recursos que necessiten, independentment que demanen contracte-programa o no, per a garantir la millor educació i la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat.

No té sentit retallar en educació des de 2010 (desdoblaments de FP, augment de ràtios, augment d’hores lectives, retall de plantilla de primària…) i després intentar posar un parxe amb els contractes-programa.

La manera de lluitar contra l’abandonament escolar i el fracàs escolar és augmentar la plantilla estable, no proporcionar plantilla temporal subjecta a que es demane o s’atorgue un programa.

Recordem que el curs passat la Conselleria va retallar més de 600 places estables de primària amb la modificació de les plantilles i va dotar de 800 places provisionals via contracte-programa en totes les etapes educatives obligatòries. Ara anuncien que hi haurà 1000 places provisionals per al contracte-programa del curs que ve, mentre suprimeixen 136 llocs de treball definitius en infantil i primària per l’arranjament escolar, als quals cal afegir els 600 destruïts l’any passat.

Etiquetat com a

jornada continuada

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR