Dret a l’educació

Conselleria fa propaganda a costa dels contractes programa

Intenta vendre un increment de plantilla mentre les retalla amb la modificació de les plantilles de primària i els criteris de l’arranjament escolar

dimarts 16 juliol 2013 15:36 h

La Conselleria d’Educació ha publicat avui el nombre de contractes programa per al curs que ve (1.046 centres) i afirma que es quintuplica la dotació de professorat en aquests centres per atendre aquests programes.

STEPV ja va denunciar en el seu moment que els contractes programa estaven presentats als centres com un xantatge

STEPV afirma que és fals que s’incremente la plantilla docent per atendre aquests programes, ja que el professorat que se n’ocuparà ja forma part de les plantilles actuals. De fet, en els procediments d’adjudicacions del personal suprimit i desplaçat (que són funcionaris de carrera) s’estan ofertant places per a realitzar aquests programes, com es pot comprovar en els llistats de vacants, especialment, del cos de mestres. Segons la normativa del contracte programa, també s’oferiexen en comissió de serveis, reservades també per al professorat funcionari de carrera.
Les places de contracte programa que puguen quedar vacants, és a dir, les que no es cobrisquen per funcionaris de carrera en els procediments esmentats, podran ser ofertades al professorat interí. Però no té sentit que, d’una banda es modifiquen enguany les plantilles de primària i els criteris de l’arranjament escolar, que comportarà la pèrdua de més de 650 llocs de treball de professorat interí, i intentar vendre a l’opinió pública que s’està incrementant plantilla per un altre costat, mitjançant els contractes programa.
STEPV ja va denunciar en el seu moment que els contractes programa estaven presentats als centres com un xantatge al qual s’havien de sotmetre si volien rebre algun dels programes d’atenció a la diversitat que formen el contracte programa. Els centres podran tindre recursos econòmics, materials i de personal si accepten el contracte programa i presenten una memòria positiva de resultats.
El Sindicat exigeix que l’administració concedisca els programes d’atenció a la diversitat que els centres requerisquen sense necessitat de contrapartides que obrin la porta a accions clientelars i favoritismes, que restituisca immediatament les plantilles i que derogue totes les normes de retallades de professorat que s’estan aplicant des de 2010.

Etiquetat com a

contractes-programa

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR