Vaga 23-M

Conselleria dicta uns serveis mínims abusius per a la vaga del 23M

Pràcticament només podran fer vaga un terç del personal d’atenció educativa (educadores, fisioterapeutes, etc.). Quant al professorat, en infantil i primària el personal de serveis mínims serà el doble que en anteriors vagues

dilluns 20 maig 2024 12:11 h

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha fet arribar al comitè de vaga els serveis mínims previstos per a la vaga del 23 de maig.
La Plataforma per l’Ensenyament Públic considera abusius aquesta proposta perquè dobla el nombre de professorat en serveis mínims en infantil i primària, respecte a altres convocatòries de vaga recents. Igualment, es dobla el nombre de personal d’atenció educativa, en concret, les educadores i educadors, que hauran de fer serveis mínims en els centres d’infantil (0-3 anys) i en els centres d’educació especial. Pràcticament, només un terç de la plantilla d’educadors i educadores podran fer la vaga el 23M.
La Plataforma considera abusiva aquesta proposta i està estudiant presentar un recurs per vulnerar el dret de vaga de les treballadores i treballadors de l’ensenyament públic.
En resum, els serveis mínims són els següents:
    1. En tots els centres públics de titularitat de la Generalitat Valenciana, la presència duna persona responsable membre de l’equip directiu, amb exclusió d’activitats lectives.
    2. Als centres públics d’Educació Infantil i Primària, de titularitat de la Generalitat Valenciana, a més un professor o professora per etapa educativa, amb un mínim d’una persona per cada quatre unitats.
    3. Als centres d’educació infantil públics de titularitat de la Generalitat Valenciana, dos educadors o educadores d’educació infantil quan el centre tinga cinc o menys unitats, i tres en el cas de més de cinc unitats.
    4. Als centres específics d’Educació Especial, dos educadors o educadores d’educació especial per cada cinc unitats.
    5. Als centres en què s’imparteixen Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional, ensenyaments d’idiomes i ensenyaments artístics, de titularitat de la Generalitat Valenciana, a més un professor o professora per etapa educativa, amb un mínim d’una persona per cada deu unitats. 6. Als centres d’ensenyament amb internat, a més dels serveis establerts d’acord amb la tipologia del centre, s’han de prestar els serveis propis dels dies festius.
Enllacem els serveis mínims ací

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR