Condicions laborals

Carta del SN de STEPV al professorat i als centres

dilluns 31 agost 2020 14:33 h

Benvolguda companya,
Benvolgut company,

En primer lloc, desitgem que tu i la teua família estigueu bé i hàgeu pogut gaudir d’unes merescudes vacances després de viure mesos difícils per culpa de la pandèmia sanitària; unes repercussions que han impregnat tots els àmbits socials, incloent-hi el laboral i l’educatiu.

L’1 de setembre s’inicia el curs més preocupant i complicat de la nostra història recent, per la qual cosa el Sindicat treballa des de fa mesos l’organització i implementació de les mesures necessàries que garantesquen unes bones condicions laborals i el dret a l’educació de l’alumnat, amb l’objectiu principal de protegir la seguretat i la salut del nostre alumnat, de les famílies i del personal que treballa als centres educatius. Per aconseguir-ho, hem presentat les nostres reivindicacions per una tornada segura a les aules en tots els àmbits on estem presents: Mesa Sectorial d’Educació, Mesa l’Ensenyament Privat, Comissió Sectorial de Seguretat i Salut Laboral, Comités de Seguretat i Salut Laboral, Fòrum Educatiu (amb totes les organitzacions que representen la comunitat educativa valenciana), així com en reunions bilaterals amb els responsables de la Conselleria d’Educació i d’altres departaments de la Generalitat Valenciana.

El Sindicat ha afavorit en tot moment el debat de les reivindicacions en un procés assembleari entre la nostra afiliació, així com en reunions dutes a terme amb organitzacions de professorat i d’altres categories laborals. Finalment, el passat 4 de juliol en el Consell Nacional de l’STEPV, màxim òrgan entre congressos, vam aprovar el contingut de les demandes. Durant tot aquest procés, hem intentat tenir tots els canals de comunicació oberts, malgrat la complexitat i les dificultats de la situació, i hem seguit el nostre model sindical participatiu i assembleari per informar les persones afiliades i el conjunt de personal que hi treballa. Fruit de les assemblees, de les enquestes als centres educatius i del continu contacte de les persones permanents del sindicat, hem arreplegat totes les propostes i reivindicacions que hem estat negociant amb Conselleria. 

El Sindicat ha demanat l’establiment de l’emergència educativa i d’un Pla de Xoc Educatiu que servira per a dotar els centres de tots els recursos econòmics, mesures de seguretat i plantilla necessàries per a abordar la situació produïda per la pandèmia sanitària. També hem insistit que es mantingueren obertes les negociacions en els diferents òrgans de representació i participació del professorat i de la Comunitat Educativa. Al llarg d’aquests mesos, moltes de les nostres reivindicacions han estat acceptades i moltes altres, no; de manera que hem arribat a alguns acords i també mantenim alguns desacords. Nosaltres insistim en la necessitat que totes les mesures siguen acceptades en considerar-les necessàries per poder aconseguir la màxima seguretat en aquesta nova etapa que s’inicia l’1 de setembre. Pots trobar tota la informació detallada sobre les propostes que hem presentat a l’Administració valenciana, els informes de les reunions, la normativa legal, els diversos protocols i la seua explicació i valoració en la nostra pàgina Web, en el canal d’Instagram i en les nostres xarxes socials.

Ara, més que mai, cal extremar la vigilància, per la qual cosa no dubtes a traslladar-nos totes les incidències relatives a la situació del teu centre, a la teua situació laboral o personal a partir dels mitjans establerts per a aquest inici de curs. No dubtes a fer-ho al més aviat possible per poder actuar amb rapidesa davant de l’Administració i poder solucionar tots els problemes que puguen generar-se a la tornada als centres educatius. Tindràs a la teua disposició, com sempre, totes les persones permanents sindicals, delegades i delegats de les Juntes de Personal i dels Comités de Seguretat i Salut Laboral, que t’atendran en tot allò que consideres o necessites i vetlaran per garantir el compliment de les mesures de prevenció, seguretat i de protecció personals i dels centres de treball i la defensa dels nostres drets laborals.

El Sindicat considera que cal un treball conjunt i coordinat per superar aquesta situació, raó per la qual hem fet diverses crides i declaracions, la darrera va ser el passat dissabte, perquè tota la societat es mobilitze en defensa de l’educació i d’una tornada segura a les aules, ja que aquesta no és només un assumpte de les treballadores i treballadors de l’ensenyament o de la comunitat educativa. Demanem a les administracions i institucions públiques, així com al conjunt de la ciutadania, responsabilitat, unitat i extremar les mesures higièniques, prevenció i seguretat que recomanen les autoritats sanitàries.

Finalment, volem reiterar-te el nostre agraïment per tota la tasca que has fet durant els darrers mesos i la que estàs fent ara mateix per organitzar aquest nou curs; un reconeixement que fem extensiu al conjunt de tot el personal dels centres educatius i de la Comunitat Educativa, així com a totes les persones que treballen en el sindicat, perquè no han defallit, en cap moment, per defensar els drets laborals i unes condicions laborals segures. Sabem que el camí serà llarg i que està ple d’incerteses però també sabem que treballant totes i tots junts, aconseguirem plantar cara al coronavirus.

Recorda que pots trobar-nos a les nostres Seus:

- Alacant: Glorieta Poeta Vte. Mogica, 5 - 12. C.P. 03005, telèfon 96 598 51 65
- Castelló: Marqués de Valverde, 8. C.P. 12003, telèfon 964 26 90 94
- València: Juan de Mena, 18-baix. C.P. 46008, telèfon 96 391 91 47.

I també a:

• Twitter: @STEPV_Iv
• Facebook: STEPV
• Telegram: @STEPVinforma
• Instagram: stepv_iv
• email: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
• email ensenyament privat: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Salutacions ben cordials,

València, 31 d’agost de 2020

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR