Meses de negociació

Avantprojecte de llei de modificació de la LOE/LOMQE

STEs-I reclama al Ministeri d’Educació la participació real del professorat en la negociació de la futura llei educativa

dijous 13 desembre 2018 09:20 h

Malgrat haver transcorregut sis mesos des de la formació del nou govern de Pedro Sánchez, fins al dia de hui la ministra Isabel Celaá no havia convocat encara la mesa sectorial de negociació d’Ensenyament Públic no universitari.

STEs-I ha valorat positivament la introducció de la disposició derogatòria de la LOMQE

El punt únic de la reunió ha sigut l’avantprojecte de Llei Orgànica de modificació de la LOE. STEs-I ha valorat positivament la introducció de la disposició derogatòria de la LOMQE, en resposta a la demanda educativa i social, però ha advertit al secretari d’Estat Alejandro Tiana que si la futura llei arriba a establir-se sense el consens de la comunitat educativa de l’Escola Pública, tindrà la data caducitat assegurada.

El sindicat ha criticat el fet de posar sobre la taula l’esborrany legislatiu en plenes eleccions sindicals, la qual cosa ha impedit fins al moment un debat assembleari que permeta la participació real del professorat en la negociació. A més, els terminis marcats per al debat en el Consell Escolar de l’Estat, tot i haver-se prorrogat fins al 8 de gener, són massa estrets i hauria d’implementar-se també un calendari de negociació real en la mesa sectorial.

Sobre la modificació de la LOE/LOMQE, STEs-I ha manifestat la necessitat d’una Llei de Finançament complementari que assegure l’Educació Pública i avance en la millora de la inclusivitat educativa, l’atenció personalitzada i la igualtat d’oportunitats de l’alumnat, amb reflex en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat.

A més a més, és necessari millorar les condicions laborals del professorat i abordar qüestions tan urgents com la consolidació laboral del professorat interí, la qual cosa requereix replantejar el sistema d’accés a la funció docent. També cal mantenir la jubilació anticipada, qüestió per a la qual el ministeri s’ha compromès a pactar un calendari de negociacions a partir de gener.

La Confederació d’STEs-Intersindical insisteix en la necessitat d’una negociació participativa i real que tinga en compte els posicionaments del professorat i els interessos de l’Escola Pública.

Etiquetat com a


Comentaris

Bernat Montoya Rubio

15 desembre 2018 / 16:55 h

Estaria bé que ens féreu arribar a l’afiliació l’avantprojecte de llei, i/o un resum dels punts principals que es pensen canviar. Estic d’acord amb l’anàlisi d’este article, i per tal de contestar tant com siga possible el caràcter antidemocràtic d’estes reformes legals que ens afecten a tots, caldria que l’stepv d’establisca contactes amb les bases del sindicat, informant-nos de quins canvis es pensen introduir. Els que estem a peu d’aula som els qui millor sabem què és el que cal per millorar.


Amadeu Sanz

17 desembre 2018 / 13:05 h

Hola, Bernat. En la web de STEs pots trobar l’esborrany de l’Avantprojecte. En el següent enllaç:
http://www.stes.es/anteproyecto-de-lorganica-modifica-lo-2-2006-y-deroga-lomce/


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR