Professorat interí

STEPV exigeix l’aplicació immediata de la sentència de l’acord d’interins

El Sindicat convoca assemblees de professorat interí dimecres 10 de juny a Alacant, València i Castelló.

Roda de premsa amb Manuela Ferrer (AFID), Xavier Izquierdo (responsable dels serveis jurídics de STEPV), José Crespo (advocat de STEPV), Marc Candela (responsable d'acció sindical de STEPV) i Encarna Signes (CPI).

divendres 05 juny 2015 16:37 h

STEPV ha presentat aquest matí el seu posicionament sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia Valencià que ha fallat a favor del Sindicat el recurs contra l’acord de professorat interí de 2013, signat per la Conselleria d’Educació i els sindicats CCOO, ANPE, CSIF i UGT.

STEPV també ha anunciat que demanarà al nou govern la paralització del recurs de cassació, si finalment s’interposa

La sentència anul·la completament l’acord de 2013 i, per tant, l’acord anterior, el de 2010, és el que està en vigor a partir d’ara. A més, el Sindicat entén que totes les actuacions derivades de l’aplicació de l’acord de 2013 també són nul·les i, per tant, el professorat reordenat després de les oposicions de 2013 ha de recuperar el seu lloc en les borses en les pròximes adjudicacions de juliol i, òbviament, no s’ha d’aplicar aquest acord en les pròximes oposicions que comencen el 25 d’aquest mes de juny.

Recordem que la sentència anul·la l’acord de 2013 perquè la Conselleria va denunciar l’acord anterior de manera improcedent, ja que tenia una vigència de quatre anys, és a dir, fins 2014, que no s’ha respectat, tal i com ha explicat l’advocat de STEPV, José Crespo.

A més, el Sindicat posarà en marxa una campanya perquè les persones que es van veure afectades per la reordenació en les borses en 2013 i, per tant, o bé no han pogut accedir a vacants i s’han quedat a l’atur, o bé han accedit a substitucions temporals quan abans tenies vacant, sol·licite indemnitzacions per veure perjudicats els seus drets durant el temps d’aplicació de l’acord.

D’altra banda, la Consellera d’Educació, M. José Català, ha anunciat la interposició d’un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la sentència. STEPV ha sol·licitat aquest matí per registre d’entrada una reunió urgent amb la Consellera per tal que aplique la sentència de manera immediata. I ha anunciat que sol·licitarà l’execució provisional de la sentència si la Conselleria presenta el recurs de cassació per tal d’evitar la rebaremació de les borses després de les oposicions de 2015.

STEPV també ha anunciat en la roda de premsa que demanarà al nou govern la paralització del recurs de cassació, si finalment s’interposa, l’execució immediata de la sentència només prenga possessió del Consell i la recuperació dels 5000 llocs de treball retallats durant aquests quatre anys per part de la Conselleria d’Educació i del govern valencià.

D’aquesta manera, totes les persones que han deixat de treballar durant aquests quatre anys, bé siga per l’aplicació de l’acord, bé siga per les retallades, o per ambdues coses alhora, recupere i mantinga un lloc de treball en la funció pública docent.

STEPV assenyala com a responsables directes d’aquesta situació i de les conseqüències nefastes de l’aplicació de l’acord sobre les persones que han patit la pèrdua de treball o la dificultat per accedir-hi a la Consellera d’Educació, el Director General de Personal i els responsables de signar l’acord per part dels sindicats CCOO, CSIF, ANPE i UGT. Aquestes persones haurien de reconéixer públicament que s’han equivocat, demanar disculpes públicament al professorat interí i assumir la seua responsabilitat política. Alguns dels sindicats firmants han celebrat la sentència i fins i tot sol·liciten indemitzacions d’ofici als perjudicats, quan han sigut els que han avalat, amb la seua signatura, aquesta situació. STEPV denuncia la hipocresia d’aquests sindicats que intenten apropiar-se d’una sentència que no és seua i que no han mogut ni un sol dit en dos anys per defensar el professorat interí en el carrer i en les meses de negociació.

Finalment, STEPV felicita el professorat interí que ha lluitat durant més de dos anys per tombar aquest acord nefast i que ha contribuït amb la seua lluita, esforç i dedicació a parar la rebaremació de les borses i a restablir la legalitat.

El Sindicat convocarà assemblees la setmana que ve, el dimecres 10 de juny a Alacant, València i Castelló per a informar al professorat interí de la situació que s’obri a partir d’ara amb la sentència guanyada en el TSJ Valencià.


Comentaris

Mª Mercedes Membrado Trilles

05 juny 2015 / 21:29 h

Vulguera saber si l’execució  provisional de la sentencia és una tramitació llarga, fácil, complicada… El 25 comencen les oposicions, sabrem ja amb seguretat si estem lliures de rebaremació?


Marc Candela Ruiz

06 juny 2015 / 09:23 h

Ara tot depén dels terminis. D’una banda, depén de quan la Conselleria presente el recurs. Té poc més d’un mes. En eixe moment presentarem l’execució provisional de la sentència, que també ens l’han d’acceptar. D’altra banda, depén de quan es configure el nou govern perquè puga retirar el recurs de cassació. Tenen fins les adjudicacions de finals de juliol per fer-ho. Abans de les oposicions és molt complicat que estiga resolt.
Només prenga possessió el nou govern insistirem perquè aturen el recurs immediatament.


Mª Mercedes Membrado Trilles

06 juny 2015 / 10:52 h

per cert la campanya de recursos de reposició de l’article 14, segueix en marxa?o ara amb esta nova situació no té ja cap sentit o valor?
açó és una tortura xinessa!!!! Disculpeu- me, estic que em puje per les parets. Salutacions. Gracies de nou.


Mª Mercedes Membrado Trilles

06 juny 2015 / 11:00 h

Vosaltres haveu demanat una reunió urgent amb la consellera en funcions, veritat?Estarem molt pendents. Sabem que aneu a lluitar per aconseguir el que és de justicia, com haveu fet tot aquest temps( llarg, molt llarg). Gracies per la vostra lluita.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR