Meses de negociació

Conselleria mantindrà unes plantilles insuficients en secundària i FP

STEPV proposa incrementar-les atenent les necessitats dels centres educatius.

dimarts 31 març 2015 17:45 h

En la Mesa Sectorial de hui s’ha tancat la negociació de dos documents cabdals per l’ensenyament secundari i FP: el currículum d’ESO i Batxillerat, i les plantilles de secundària i FP. El currículum és una aplicació de la LOMQE, llei que el sindicat rebutja de ple i que constitueix un autèntic atac a l’escola pública; mentre que les plantilles s’han hagut de negociar necessàriament perquè les actuals han estat anul·lades per dos sentències del Tribunal Suprem, una d’elles per un recurs interposat per STEPV.

Cal tornar a les vacants del cos de secundària i FP en base a 18 hores lectives

Quant al currículum, el sindicat ha demanat que l’assignatura de Religió no tinga els privilegis que li atorga la normativa, que es corregisquen els desequilibris entre assignatures que provoca la LOMQE (ja que algunes guanyen pes en detriment d’altres), i que totes les assignatures específiques siguen d’oferta obligada en tots els centres, ja que això comportaria la salvaguarda dels llocs de treball docents que tenim en l’actualitat i, a més, podria suposar també un increment de plantilla. Així mateix, STEPV considera que les revàlides (que seran efectives en 2017) van en clara contradicció amb el concepte de l’avaluació contínua i les notes resultants d’estes revàlides, a banda de condicionar negativament a l’alumnat, poden ser utilitzades per fer rànquings de centres, com passa ara amb les notes de l’avaluació diagnòstica.

Pel que fa a les plantilles, STEPV considera que cal tornar a l’Acord que va ser derogat per l’ordre de 2011 (ara anul·lada als tribunals), que estipulava les vacants del cos de secundària i FP en base a 18 hores lectives, i no les 20 hores lectives actuals. A més, el sindicat ha sol·licitat que s’incrementen considerablement les hores dedicades a l’atenció a la diversitat (desdoblaments, reforços, etc) per tal de recuperar llocs de treball. Cal recordar que la retallada de plantilles des del 2010 ha fet que gairebé 5000 docents hagen sigut expulsats del sistema educatiu, amb supressions i desplaçaments de funcionariat de carrera i acomiadaments de professorat interí. A aquest augment de càrrega lectiva, s’hi ha d’afegir l’augment de ràtio en tots els nivells educatius, cosa que ha empitjorat les condicions de treball i dificulta l’atenció a la diversitat.

El primer esborrany (que, recordem, va ser remés en plenes Falles) ha sigut modificat lleugerament al llarg de les meses, ja que l’administració ha acceptat en part algunes de les propostes, com ara la consideració de 2 hores lectives i 2 complementàries per a la coordinació de formació en centres (en lloc de les 4 lectives que es demanava), consolida un lloc de treball de Pedagogia Terapèutica a tots els instituts, afegeix una segona vacant d’Orientació Educativa a partir de 700 alumnes, entre d’altres. Pel que fa a la FP, l’administració ha incrementat en 1000 hores els desdoblaments de FP. Això significa un augment de només 50 llocs de treball, quan en 2011 es van perdre 800 docents.

STEPV vol agraïr al professorat les nombroses aportacions que ens han enviat, ja que departaments, claustres i associacions de professorat s’han adreçat al sindicat per transmetre les seues demandes.

El sindicat vol reiterar el seu rebuig a la LOMQE i a les noves plantilles configurades en base a 20 hores lectives, ja que tant el currículum com el nombre de docents resultats no s’adapten a les necessitats dels centres educatius del segle XXI.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR