Llengua

STEPV valora positivament la resolució de la Fiscalia sobre el decret de plurilingüisme

La Fiscalia afirma que el decret no vulnera els drets fonamentals

dijous 08 juny 2017 14:09 h

STEPV – Intersindical Valenciana considera positiva la resolució de la Fiscalia sobre els recursos contra el decret de Plurilingüisme en afirmar que «aquest no lesiona cap dret fonamental ni contravé els articles 14 i 27 de la Constitució Espanyola, ja que ni impedeix l’ensenyament en castellà ni tampoc dificulta ni obstaculitza l’ensenyament del castellà».

Fiscalia afirma que cap dels preceptes del Decret obliga ningú a optar per l’ensenyament en valencià en detriment del castellà

A més, la Fiscalia afirma que cap dels preceptes del Decret 9/2017 de la Conselleria d’Educació, que regula el model lingüístic, obliga ningú a optar per l’ensenyament en valencià en detriment del castellà. En eixe sentit, es diu que «tots els alumnes o els seus pares poden triar rebre ensenyament en qualsevol dels centres, amb independència de quin siga el nivell d’ensenyament pel qual hagen optat». I a més afegeix que “És a dir, a ningú se l’impedeix que si vol rebre l’ensenyament majoritàriament en castellà, el reba. Simplement haurà de triar el centre que adopte el nivell educatiu que millor li convinga”. “A ningú se l’obliga a triar un determinat nivell”, conclou el fiscal.
Per tot açò, des de l’STEPV afirma que els recursos contra el decret de Plurlingüisme no tenen cap fonament pedagògic ni de drets lingüístics sinó són clarament polítics la qual cosa posa en evidència a les entitats recurrents.
Finalment, el Sindicat informa que també s’ha personat en els processos jurídics que suspenen cautelarment el decret de Plurilingüisme.

Etiquetat com a

plurilingüisme

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR