Plurilingüisme

STEPV es personarà contra l’auto del TSJ que suspèn cautelarment el decret de plurilingüisme

El Sindicat defensa la legalitat del decret i no veu justificada la suspensió cautelar

dimecres 24 maig 2017 16:28 h

STEPV presentarà al·legacions contra la decisió del Tribunal de Justícia de suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme, atenent el recurs presentat per la Diputació d’Alacant.

Les conseqüències de la suspensió cautelar sobre els centres educatius i l’alumnat són molt greus

El Sindicat no troba justificada la suspensió cautelar perquè, segons al·lega el TSJ, un gran nombre d’alumnes podrà veure els seus drets disminuïts en relació a l’acreditació d’idiomes.

Segons el decret de plurilingüisme hi ha diverses fórmules perquè l’alumnat obtinga les acreditacions de llengües, independentment del nivell en què estiga adscrit el centre. Per tant, no és discriminatori, ja que el propi decret contempla mecanismes perquè tot l’alumnat obtinga les esmentades acreditacions.

En segon lloc, les acreditacions s’obtenen en acabar l’educació primària, secundària i batxillerat. Cal tindre en compte que el curs que ve el decret de plurilingüisme s’aplica només en educació infantil, per tant, no està justificat que se suspenga cautelarment el decret, perquè fins el curs 2020/21 no s’aplicarà en 6è de primària, i fins els cursos 2022/23 i 2023/24 en 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, respectivament. És a dir, fins a d’ací tres cursos no començarà a expedir-se les acreditacions contemplades en el decret.

Les conseqüències de la suspensió cautelar sobre els centres educatius i l’alumnat són molt greus, especialment aquesta setmana que ha començat el període de matriculació de l’alumnat i els centres ja han fet públic els nivells del programa plurilingüe que aplicaran el curs que ve.

També afectarà a l’ampliació de la dotació de personal extraplantilla contemplada en la normativa del PAM (Pla d’Actuació de Millora) que està pendent de publicar-se, ja que es contempla un increment de personal per atendre el programa plurilingüe en els centres educatius.

STEPV, que ja va manifestar en la negociació del decret que era millorable, es personarà en defensa de la legalitat del decret perquè entén que és una millora respecte al decret del govern anterior de 2012.

El Sindicat insta al TSJ a atendre les al·legacions que es presentaran perquè, insistim, no està justificada aquesta suspensió cautelar que només contribueix a alterar la normalitat en els centres educatius i a crear confusió en el procés de matriculació, perjudicarà l’increment de plantilla previst per al curs que ve i afecta la qualitat de l’ensenyament al País Valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR