Condicions laborals

La Conselleria es compromet a resoldre les incidències horàries i de funcions al professorat d’orientació en CEIP

STEPV i la Directora General d’Inclusió es van reunir aquesta setmana per abordar la problemàtica d’aquest professorat que ha continuat durant aquest curs

Manifestació el 30 d'abril per una orientació de qualitat, convocada per STEPV

dijous 06 octubre 2022 14:59 h

Dilluns passat una representació de STEPV es va reunir amb la Directora General d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, per a tractar la problemàtica que continua tenint el professorat d’Orientació Educativa després de la seua integració en els CEIP el curs passat.

STEPV va convocar ahir una nova assemblea de professorat d’orientació per a informar sobre la reunió

Aquestes incidències es resumeixen en quatre blocs: manca de flexibilitat en l’horari per a realitzar les seues funcions, obligatorietat de realitzar funcions que no els corresponen, empitjorament de les seues condicions laborals i manca de recursos materials per a desenvolupar el seu treball.
Sobre la primera qüestió (la manca de flexibilitat en l’horari) tot i que les instruccions d’inici de curs d’infantil i primària aclareixen que disposen de 5 hores flexibles en el seu horari setmanal, la realitat és que no tots els centres ho estan aplicant. Aquestes hores són necessàries per a la realització, per exemple, de reunions externes amb institucions o entitats.
La Directora General es va comprometre a reunir la inspecció educativa perquè revisen els horaris i els doten de la flexibilitat requerida per poder exercir les seues funcions. També va explicar que s’està treballant perquè el programa Ítaca s’adapte a aquesta flexibilitat a l’hora d’incorporar l’horari d’aquest professorat. A instàncies de STEPV la Conselleria també va acceptar convocar a l’Associació de Directores i Directors d’Infantil i Primària per clarificar l’horari d’aquest professorat i les funcions que tenen, que són diferents a la resta de mestres.
Sobre les funcions, la Directora General va explicar que està a punt de publicar-se l’ordre que desenvolupa el decret d’Orientació, en el qual es detallen les funcions del personal d’orientació i confia que això servisca per evitar que desenvolupen altres funcions que no els correspon. STEPV va facilitar una llista de queixes del professorat d’orientació precisament pel nombre de tasques que se’ls estava assignant en determinats centres i que col·lideixen amb les seues funcions: substitucions, guàrdies de vigilància i no d’observació, guàrdies de vesprada en centres amb jornada continuada, obligatorietat de formar part de comissions o cicles, i un llarg etc.
Sobre aquesta situació la Conselleria va informar que el professorat d’orientació pot comunicar a la seua inspecció o a la coordinació d’orientació territorial aquestes incidències si no es resolen en el centre perquè siguen solucionades.
Respecte a la resta de condicions laborals, com per exemple la pèrdua del complement d’SPES o del cobrament de la caporalia de departament que no existeix en els CEIP, STEPV va demanar que la Coordinació d’Equip d’Orientació o de Zona fora assimilada als complements anteriors. De moment, la Conselleria només ha regulat que es puntuen aquestes coordinacions en els procediments selectius o de mobilitat.
Respecte a la manca de recursos materials, la Conselleria ha informat que els centres han d’assignar una partida pressupostària per a les necessitats del professorat d’orientació i, òbviament, han de tindre un espai i material d’oficina, inclòs un ordinador, per a realitzar les seues tasques. Volien gestionar una partida pròpia però no ha estat possible i, per tant, s’ha de reservar del pressupost del centre.
STEPV va convocar ahir una nova assemblea de professorat d’orientació per a informar sobre la reunió i es va acordar donar un termini (fins el 15 d’octubre) a la Conselleria perquè convoque les reunions amb inspecció i direccions perquè comencen a resoldre les incidències. Altrament, es va acordar convocar noves mobilitzacions del col·lectiu, com la del passat 30 d’abril, convocada per STEPV.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR