Polítiques educatives

Marees per l’Educació Pública segueix avançant en un nou model d’educació

Marees per l’Educació Pública, en les quals s’hi integra STEPV, ha celebrat a Madrid la II Trobada L’Educació que volem.

diumenge 14 desembre 2014 18:30 h

També ha adreçat una Carta per l’educació pública a partits, organitzacions polítiques i a la ciutadania amb les seues propostes en Educació.

Més de 150 persones de diferents territoris, pertanyents als diferents col·lectius, s’hi han trobat a Madrid

Així mateix, ha confeccionat una taula amb les mesures urgents en Educació; continua el pla de lluita 12 mesos 12 lluites per l’educació pública, i manifesta el seu suport a les lluites del Cremona, l’Arcipreste Exiliado, i a l’IES Ciudad de Jaén; també transmet la solidaritat amb la comunitat educativa i les famílies dels estudiants desapareguts a Mèxic. La Carta de compromís ètic i la Taula reivindicativa són alguns dels documents acordats en la II Trobada Estatal de Marees per l’Educació Pública.

Marees per l’Educació Pública ha celebrat a Madrid, durant els dies 6, 7 i 8 de desembre, la II Trobada “L’Educació que volem”, en el qual s’han donat cita més de 150 persones de diferents territoris, pertanyents als diferents col·lectius, associacions i plataformes de l’Estat en lluita per l’Educació Pública. Aquesta trobada és la continuació de les I Jornades que es van celebrar el passat mes de juliol a Panxón (Galícia).

Les Jornades s’han articulat al voltant del debat en temes com a principis bàsics per a una nova Llei General d’Educació; quin centre educatiu volem, com s’organitza i relaciona amb l’entorn; organització i democràcia en els centres; metodologia i bones pràctiques educatives; condicions sociolaborals del professorat; educació i territori: propostes municipals i autonòmiques.

Partint de les conclusions d’aquestes dues trobades, Marees per l’Educació Pública difondrà al mes de gener Carta per l’educació pública, un document de mínims, com a principis-base d’aquesta educació que es pretén construir, per al qual sol·licitarà l’adhesió de les diferents organitzacions socials, polítiques i sindicals, així com de ciutadans i ciutadanes a títol individual, que es comprometen a assumir i defendre aquests principis bàsics de l’Educació.

Marees per l’Educació Pública denuncia la vulneració dels drets de la infància com a conseqüència de les retallades en educació i insta que es resolguen de forma urgent. Denuncia l’acomiadament de milers de professores i professors interins i la precarietat laboral del professorat, que repercuteix en la qualitat de l’Educació Pública, amb el consegüent perjudici per a famílies, alumnat i professorat. Proposa una Taula de mesures urgents i una altra Taula reivindicativa on es recolliran les reivindicacions comunes i urgents del col·lectiu a tot l’Estat. Així mateix, ha elaborat una Carta de codi ètic com a compromís ferm del professorat per l’Educació Pública de tots i per a tothom.

Marees per l’Educació Pública presenta el Pla de lluita estatal, continuant la campanya 12 mesos 12 lluites per l’educació pública que marcarà, com a objectiu principal, continuar la mobilització en defensa de l’Educació Pública; reprendre la lluita als carrers amb la resta de marees, organitzacions socials, polítiques i sindicals; proposar el boicot a tot l’Estat a les revàlides que la nova llei d’Educació, la LOMQE, imposa en tercer curs d’Educació Primària; insistir en conegudes campanyes com “Passa’t a la Sanitat Pública” i “Matricula’t a la pública”.

Marees per l’Educació Pública mostra el seu incondicional suport i solidaritat a les lluites continuades que es porten a tot l’Estat pel dret a l’Educació Pública amb especial atenció a Cremona (Alaquàs, Horta Sud), Arcipreste de Hita (Arcipreste Exiliado) i l’IES Ciudad de Jaén d’Orcasitas, a Madrid.

Denunciem la desaparició dels 43 estudiants assassinats a Ayotpzinapa (Mèxic). Expressem la nostra solidaritat amb les seues famílies, companys, companyes i comunitat educativa mexicana.

Durant la trobada es va guardar un minut de silenci en record i homenatge del nostre company Ladislao Martínez, mort el dia 6, referent del moviment ecologista, militant polític, activista de les marees i professor: un lluitador incansable, molt estimat per totes les persones que el coneixien.

Les diferents propostes aprovades en plenari es portaran als territoris i es continuaran perfilant temes per al debat i la reflexió, amb vista a la III Trobada estatal que se celebrarà a Màlaga. Les conclusions es faran públiques en els pròxims dies, com a punt i seguit en la construcció de “L’Educació que volem”, una Educació construïda entre totes i tots.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR