Polítiques educatives

El ministre ignora l’exigència majoritària de les noves conselleries de paralitzar la LOMQE

La primera Conferència Sectorial d’Educació del ministre Méndez de Vigo ha finalitzat, malgrat l’anunci de les intencions dialogants del nou titular, amb la reafirmació de la Llei Wert.

divendres 14 agost 2015 11:50 h

L’anunciada voluntat de revisió del calendari d’aplicació de la LOMQE ha quedat, com era d’esperar, definitivament desmentida i només la paralització momentània de les revàlides d’ESO i Batxillerat ha estat l’únic avanç acceptat pel ministeri.

L’actual mapa polític evidencia la solitud del Partit Popular per a continuar endavant amb la seua política educativa

La resta de mesures proposades per Íñigo Méndez són descaradament electoralistes i l’escàs marge de legislatura les fa gens creïbles, com la insuficient dotació econòmica per a l’adquisició de llibres de text, l’elaboració d’un Llibre Blanc de la Funció Docent, la proposta d’un Pla de Convivència Escolar, el Mapa d’Ocupació de l’FP i el Pla de Connectivitat de Centres Escolars.
El ministre, en canvi, ha ignorat que el sistema públic d’ensenyament continua sotmés a les retallades imposades pel seu predecessor, especialment el Reial Decret 14/2012 de Mesures Urgents de Racionalització de la Despesa Pública en l’Àmbit Educatiu, que han empitjorat considerablement la qualitat educativa i les condicions laborals del professorat.
El desgastat i caduc govern de Mariano Rajoy no va fer el que havia d’haver fet després de les eleccions autonòmiques, anticipar les eleccions generals. Lluny d’això, s’aferra al poder i intenta lligar tot el possible per quan ja no el tinga, com s’ha vist amb el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016.
L’actual mapa polític evidencia la solitud del Partit Popular per a continuar endavant amb la seua política educativa. Amb l’actual conjuntura política, mantenir l’aplicació de la LOMQE no té el mínim sentit de responsabilitat, i la declarada voluntat de diàleg del nou i fugaç titular Méndez de Vigo no és seriosa si no es fa el que la comunitat educativa i la societat en general reclamen, la liquidació de la llei i l’obertura d’un diàleg real.
Davant l’inici del nou curs, la Confederació d’STEs-Intersindical es manté ferma davant el MECD en l’exigència de paralització de la LOMQE, i insisteix a les noves conselleries en què no cedisquen a les imposicions d’un govern que menysprea la legitimitat de les urnes.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR