Condicions laborals

Una sentència del TSJ de Madrid eximeix d’aplicar l’IRPF a la prestació per maternitat

La sentència declara que la prestació per maternitat que abona la Seguretat Social està exempta de l’IRPF, la qual cosa va en contra del criteri seguit per l’Agència Tributària.

dimecres 30 novembre 2016 10:55 h

La sala considera que la interpretació que realitza l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) de la normativa no és encertada, ja que la prestació per maternitat percebuda de la Seguretat Social està inclosa forçosament en el tercer paràgraf de l’article 7.h) Llei IRPF, que reconeix el benefici tributari.

La sentència no genera jurisprudència però anima a reclamar la devolució d’aquestes quantitats

La sentència declara que la prestació per maternitat que abona la Seguretat Social està exempta de l’IRPF, la qual cosa va en contra del criteri seguit per l’Agència Tributària.
L’efecte de la sentència no genera jurisprudència i no obliga l’Agència Tributària a modificar el seu criteri, encara que sí que obri la porta a què les persones contribuents que han cobrat la prestació per maternitat des del 2012 -els períodes anteriors estan prescrits- reclamen la devolució de l’IRPF. El termini per reclamar el període del 2012 acaba abans de final d’aquest any 2016.
La prestació per maternitat de Seguretat Social durant les 16 setmanes de permís de maternitat, per import de la base de cotització, és abonada per eixe organisme i acostuma a considerar-se rendiment del treball per l’Agència Tributària.
Es preveu que Hisenda denegue la sol·licitud d’exempció. Tot i això la sentència anima les persones contribuents a reclamar la devolució d’aquestes quantitats, que s’haurà de fer, en primer lloc, acudint al Tribunal Econòmic Administratiu i, posteriorment, al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Autònoma.
Podeu trobar tota la informació i els models de reclamació a l’espai de l’afiliació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR