Polítiques educatives

STEs-i insta a Pedro Sánchez a un enteniment amb les forces polítiques progressistes per a conformar un Govern que assegure i dignifique l’Escola Pública

Juntament amb altres organitzacions representatives del món educatiu, STEs-intersindical ha acudit avui a la crida feta pel candidat a President del Govern, Pedro Sánchez, en la seua ronda de consultes amb els moviments socials

Voro Benavent de STEs-i, segon per l'esquerre, en la reunió aquest matí amb Pedro Sánchez

dimarts 06 agost 2019 11:37 h

Els últims anys han constituït un llarg període d’inestabilitat política la fi de la qual, encara a l’espera, és imprescindible per a recuperar els drets socials perduts amb el mandat del Partit Popular, i per tant rescatar i dignificar l’Educació Pública, des de l’Educació Infantil fins a la Universitat. El resultat de les eleccions generals del 20D de 2015 no va fer possible que l’esquerra poguera arribar al Govern, mentre que després de la moció de censura presentada pel PSOE, la curta durada del mandat no ha permès el compliment de compromisos com la necessària derogació de la LOMQE i l’imprescindible desenvolupament d’una nova llei educativa que la substituïsca, ni la reversió de moltes retallades educatives per la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat del gabinet anterior.

Si no es conforma un govern progressista el preu a pagar pot significar el manteniment de les polítiques neoliberals

STEs-i expressa la seua preocupació pel fracàs de les negociacions entre el PSOE i les forces progressistes i nacionalistes amb representació en el Congrés i que, en conseqüència, ha fet impossible la investidura del candidat Pedro Sánchez en el passat mes de juliol. No obstant açò, la nostra organització entén que és necessari que el President en funcions persistisca en el diàleg amb els grups polítics que s’han compromès amb la defensa de l’Escola Pública per a aconseguir la constitució d’un nou govern sense esperar a una nova convocatòria electoral. El nou govern no pot confiar-se a la possibilitat que la dreta s’abstinga per a permetre la seua formació ja que el preu a pagar pot significar el manteniment de les polítiques neoliberals, l’augment de la privatització en favor dels interessos de les elits i, per tant, no avançar en la recuperació dels drets socials que perseguim. Igualment, rebutgem una nova convocatòria electoral pel neguit que produirà en l’electorat i el risc d’una victòria de la dreta.
Així doncs, el sindicat exhorta a Pedro Sánchez i al PSOE al fet que aconseguisca un acord de govern amb unes polítiques nítidament d’esquerres que complisca amb els compromisos adquirits i signats amb la comunitat educativa: l’Acord de 2013 en el Congrés dels Diputats 10 Raons per a rebutjar la Llei Wert, l’Acord programàtic del PSOE amb la Comunitat Educativa (2015), el Document de Bases per a una nova Llei d’Educació (2017) i el document de la Plataforma Estatal per l’Escola Pública L’Educació que volem (2018), els punts destacats de la qual són la defensa de l’ensenyament públic com a eix vertebrador del sistema educatiu,  la coeducació, l’escola participativa i democràtica, el laïcisme, la inclusivitat i la igualtat d’oportunitats, la defensa i foment de les llengües territorials, la dignificació del professorat i l’estabilitat de les plantilles docents (al que STEs-i hi afig la consolidació funcionarial del professorat interí aplicant el segon paràgraf de l’art. 61.6 de l’EBEP), així com un augment de la inversió que, partint d’un mínim garantit per llei del 5% del PIB, abaste no menys del 7% en un termini acceptable.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR