Sistemes de protecció

STEs: els ministeris d’Educació i Sanitat han d’intervindre per protegir la salut del personal especialment vulnerable

STEs-i, del qual STEPV forma part, demana als ministeris d’Educació i de Sanitat que intervinguen per evitar posar en risc la salut del personal especialment vulnerable a la COVID-19 dels centres educatius.

dijous 03 setembre 2020 12:26 h

La majoria d’àrees de salut de les diferents comunitats estableixen el Nivell de risc 1 (NR1) en base a un criteri erroni de partida: “la feina sense contacte amb persones simptomàtiques”.  Açò contradiu tota la evidència científica, i obvia la possibilitat, més que probable en un centre educatiu, de contacte amb persones asimptomàtiques.

Des d’STES-i entenen que l’àrea de prevenció de riscos laborals és competència territorial, però també volen deixar constància de la manca de precisió en la catalogació de el nivell de risc del personal educatiu i el perill a què es veuran exposats les i els professionals docents.

Dictaminar el Nivell de risc 1, exclou, de fet, l’adopció per l’administració de qualsevol mesura adreçada a l’adaptació del lloc de treball o lliurament d’equips de protecció als i les treballadores, siga quina siga la circumstància o patologia i estiga aquesta controlada o no. Això és un exercici d’irresponsabilitat per part de les administracions, que posa risc la salut personal i la de les seues famílies.

D’altra banda, STEs dubta que s’estiga complint amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL), ja que no han sigut avaluats els llocs de treball de personal que es va sol·licitar, a causa de les diferències notòries que hi ha entre les aules.

Des STEs-i, en sengles missives a la Ministra d’Educació i al Ministre de Sanitat, demanen que s’inste a les administracions territorials a realitzar una avaluació sistemàtica, exhaustiva i real de cadascuna de les persones sol·licitants en base als criteris adequats des d’un punt científic, així com l’acompliment dels requeriments legals de la LPRL i del RD 39/1997, pel qual s’aprova el Reglament dels serveis de prevenció, en matèria d’avaluació dels riscos en el treball. També exigeix al Ministeri de Salut que, amb caràcter d’urgència, revise els criteris establerts en el document objecte d’aquest escrit (Procediment d’actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals davant l’exposició al SARS-COV-2 ) en els termes assenyalats, amb la intenció que s’adopten les mesures oportunes per a la protecció dels i les treballadores.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR