Polítiques educatives

STEPV presenta les seues propostes sobre el curs que ve en el Fòrum Educatiu convocat per Conselleria

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de la comunitat educativa amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic, Miguel Soler

divendres 05 juny 2020 15:56 h

STEPV ha estat temps reclamant la reunió que aquest matí, finalment, s’ha celebrat. El Sindicat considera que en aquesta situació extraordinària cal maneres de fer diferents que passen per estretir les relacions amb les organitzacions de la comunitat educativa per a planificar el curs 2020/21. Finalment aquesta reunió ha tingut lloc aquest matí en forma de Fòrum Educatiu.

STEPV té previst pròximanent compartir aquestes propostes amb el conjunt del professorat

El plantejament de la reunió ha estat la presentació de les propostes que les diferents organitzacions de pares i mares, estudiantat, sindicals, de direccions i la patronal de la concertada i privada tenim per al proper curs, fet que reclama des de fa temps el conjunt de la comunitat educativa.
La Conselleria, presidida pel Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional, ha informat que estan treballant en els diferents escenaris que poden tindre lloc a setembre, depenent de l’evolució del coronavirus i de les indicacions sanitàries, però no han concretat encara les mesures que estan treballant fins que escolten les organitzacions de la comunitat educativa i també les que es plantegen en les reunions de la Conferència Sectorial d’Educació amb el Ministeri que tindran pròximament. Les concrecions les plantejaran en pròximes reunions i en les corresponents meses de negociació.
STEPV ha presentat una bateria de propostes que passen perquè la veu de la comunitat educativa siga escoltada també en tots els àmbits de reconstrucció del País Valencià que el Govern Valencià està convocant i que no compten amb aquesta veu, quan el sistema educatiu és un servei bàsic per a la societat.
El Sindicat també ha plantejat la necessitat d’elaborar un Pla de Xoc Educatiu que estiga dotat de suficients recursos econòmics i de personal per executar-lo perquè entenem que aquesta situació d’emergència educativa requereix: dotar de recursos necessaris per garantir el dret a l’educació de l’alumnat i una veritable educació inclusiva; garantir el dret a la salut de l’alumnat i de les seues famílies, del personal que hi treballa i, en conjunt, de la comunitat educativa; millorar el sistema educatiu valencià; avançar envers la igualtat d’oportunitats i l’equitat educativa i en la lluita contra les desigualtats socials i educatives; millorar les condicions laborals de tot el personal dels centres docents i dissenyar un pla xoc de formació per al professorat i elaborar un pla d’infraestructures educatives per adaptar els centres a les noves necessitats educatives i sanitàries.
Aquest pla de xoc passa per la reducció de l’horari lectiu del professorat per adaptar-se a la previsible situació de combinació de l’activitat lectiva presencial i telemàtica per ampliar la necessària coordinació en el curs tan atípic i extraordinari que tindrem a partir de setembre. També cal regular l’atenció telemàtica, millorar les plataformes digitals i un pla de xoc de formació del professorat en plataformes digitals però també en didàctica en contextos digitals. Igualment cal establir un sistema de permisos i llicències per al professorat però també per a les famílies que hagen d’atendre els seus fills i filles a casa en l’horari de treball telemàtic. Igualment el Sindicat ha demanat la revisió dels currículums perquè s’adeqüen a la nova situació i la negociació el més prompte possible d’un pla de contingència per a garantir la seguretat i la salut del professorat i de l’alumnat el pròxim curs.
Aquestes han sigut algunes de les propostes que ha traslladat el Sindicat aquest matí en previsió que el pròxim curs l’atenció a l’alumnat es produïsca en la modalitat mixta d’educació presencial i telemàtica, malgrat que el desig de STEPV, compartit per la resta d’organitzacions i per la Conselleria, és que tornem al sistema presencial el més prompte possible.
STEPV té previst pròximanent compartir aquestes propostes amb el conjunt del professorat perquè contribuïsquen a enriquir el document plantejat i millorar les condicions en què començarem el curs lectiu a partir de setembre.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR