Universitats públiques

STEPV guanya una sentència en la UPV que fa indefinida una persona amb contractes temporals

L’Estatut dels Treballadors dona cobertura al personal laboral que concatena contractes perquè es convertisquen en indefinits

dijous 03 juny 2021 17:41 h

Des del Sindicat s’ha aconseguit una sentència per a una persona afiliada, dictada per Jutjat del Social de València, per la qual se li declara en situació d’indefinida des de la posició de temporal en què era considerada. Aquesta persona havia estat prestant serveis per a la UPV des de l’any 1999 en règim laboral, primer com a “becària” gairebé quatre anys, posteriorment encadenant diferents contractes per a la realització d’obra o servei determinat i altres per desenvolupar línies d’investigació, fins a l’actualitat. En total 22 anys amb contractes temporals. El Jutjat declara que per tal com la persona demandant va desenvolupar sempre les mateixes funcions i que les mateixes tenien el caràcter de normals i permanents, la situació suposava un frau de llei i que de conformitat amb el que disposa l’article 15.3 de l’Estatut dels Treballadors realment tenia el caràcter d’indefinida, declarant-se com a tal des del mateix moment en què va començar a prestar serveis com a “becària”.

Avui també s’ha conegut una nova sentència del TJUE que que torna a reconéixer la situació de frau de llei del personal interí

Fa molts anys que STEPV reclama i reivindica una solució negociada al problema greu de precarietat i inestabilitat que afecta el personal laboral temporal de la Universitat. El sindicat ha suggerit a l’administració algunes possibilitats que permetrien estabilitzar a tot aquest personal, però, davant la negativa d’aquesta per a resoldre el problema, STEPV va animar al personal afectat al fet que presentara una demanda contra la Universitat, perquè anticipàvem que es podia obtenir una sentència favorable.
Una persona laboral temporal de la UPV ha interposat una demanda davant un tribunal, i aquest ha dictat una resolució per a declarar-la personal laboral indefinit. Per consegüent, la UPV està obligada a executar la sentència emesa.
D’altra banda, avui s’ha conegut una nova sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, aquesta referida a l’àmbit funcionarial, que torna a reconéixer la situació de frau de llei del personal interí i determina que l’acomiadament i la indemnitzacions no són la sanció correcta, per acomplir la clàusula 5 de l’Acord Marc de la Directiva Europea 1999/70/CE, que consisteix en previndre els abusos derivats de la utilització de successius contractes.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR