Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb el Director General de Política Educativa per a abordar millores de la qualitat

S’aborda la problemàtica dels centres CAES, d’Educació Especial, CRAs, l’aplicació del plurilingüisme, la jornada continuada, aspectes relacionats amb l’arranjament escolar i la baixada de ràtios.

Un moment de la reunió amb Fullana

dimecres 09 maig 2018 13:48 h

STEPV es va reunir el passat 4 de maig amb Jaume Fullana, Director General de Política Educativa. La reunió estava prevista fa un temps, però per diversos motius s’havia estat ajornant. El Sindicat li ha plantejat diverses problemàtiques i propostes en diversos àmbits. Així s’ha abordat la situació dels centres CAES, dels CRA, dels centres incomplets, dels centres d’Educació Especial, dels centres amb aules específiques (CIL, aules EE), unitats educatives terapèutiques / hospitals de dia infantil i adolescent.

La Direcció General s’ha compromés a estudiar totes aquestes propostes i a mirar de donar solució

El Sindicat ha presentat les reivindicacions i propostes dels diferents col·lectius que treballen en aquests àmbits. Així, STEPV s’ha reunit diverses vegades amb l’Associació de Directores i Directors de centres d’Educació Especial, manté contacte amb l’Associació ADIP-PV, ha assistit a una jornada recent de Centres Rurals Agrupats a la Vall d’Albaida, i s’ha posat en contacte amb professorat i equips directius de la resta d’àmbits tractats en la reunió.
L’objectiu del Sindicat ha estat traslladar al director general la problemàtica i, especialment, les propostes de millora, en cada un d’aquests àmbits per tal que se solucionen els més prompte possible.
Per citar algunes de les múltiples propostes, en destaquem les següents:
En els centres CAES cal garantir la gratuïtat dels materials en Educació Infantil dins del programa Xarxallibres; oferta de totes les places en el concurs de trasllats, especificant que són centres CAES, recuperació de la plantilla de compensatòria reduïda en alguns centres; reduccions de ràtios d’alumnat en l’aula fins a 15 atenent a les instruccions d’arranjament per evitar tancament aules, i reduccions de ràtios també en el servei de menjador; assignació d’orientador/a educatiu a temps complet; formació específica per a centres CAES; cobertura de les places en comissió de servei específiques, que han quedat desertes aquests 2 cursos i revisar finançament d’aquest centres per tal de compensar desigualtats.
STEPV també ha manifestat la seua preocupació pels centres que, encara que no són CAES, escolaritzen un gran índex d’alumnat de compensatòria i ha demanat que es tinguen en consideració les seues especials característiques i s’apliquen les mesures necessàries per poder atendre les necessitats del seu alumnat.
En els centres d’Educació Especial, STEPV ha plantejat la necessitat de poder aplicar ràtios flexibles per tal d’atendre a les necessitats reals de l’alumnat; l’increment de les plantilles de forma estructural, dotació d’ofici en cada unitat d’un educador/a, la implantació del personal d’infermeria a temps complet, en tots els centres, especialistes, i també dotació de plantilles de forma extraordinària d’avant un increment sobrevingut de la matrícula; la necessitat d’establir uns protocols clars que marquen les intervenciones amb els alumnes amb problemes de conducta greus; etc.
En els centres amb aules específiques, entre altres mesures, el Sindicat ha demanat que s’agilitze la dotació del personal extraplantilla, perquè en alguns centres arriben massa tard i que es dote dels recursos necessaris per atendre a l’alumnat amb NESE que es matricula a eixos centres, encara que no poden accedir a les aules específiques.
I respecte a les 3 recents unitats educatives terapèutiques / hospitals de dia infantil i adolescent (UET/HDIA) de caràcter experimental implementades al llarg d’aquest curs per a la resposta integral a l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de trastorns greus de salut mental, hem traslladat la diferent situació actual en la que es troben, i les problemàtiques que s’han derivat per intentar solucionar-les el més prompte possible.
Sobre l’aplicació del plurilingüisme, el Sindicat ha traslladat la seua preocupació sobre la formació en anglés del professorat i ha demanat un mestre/a especialista d’anglés de suport en els centres d’infantil i primària així com implementar mesures en el PAM per evitar supressió de mestres i pèrdua de la qualitat educativa.
Quant a les localitats que demanen la reducció de ràtio a 20 alumnes en infantil, per evitar el tancament d’aules a conseqüència de la baixada de natalitat, el Sindicat ha facilitat un llistat de les poblacions que han manifestat aquesta necessitat.
I quant als CRA, STEPV ha traslladat les conclusions de la recent jornada de CRA celebrada a la Vall d’Albaida el passat 20 d’abril. Així, aquests centres demanen mantindré el menjador escolar independentment del nombre d’alumnat que s’hi queda, perquè és una garantia que no es perd població en les zones rurals; també cal que es cataloguen les places d’aquests centres per al concurs de trasllats, i que a l’hora de concursar, el professorat no perga els anys d’antiguitat al centre si vol canviar d’aulari; la necessitar de crear normatives específiques; l’increment de la partida pressupostària per garantir que es poden realitzat totes les activitats; i, la idoneïtat la formació específica del professorat que treballa en aquests centres. Finalment, el Sindicat ha traslladat la necessitat d’una reunió de la Direcció General de Política Educativa amb les direccions dels centres per tal de poder abordar aquestes necessitats.
La Direcció General s’ha compromés a estudiar totes aquestes propostes i a mirar de donar solució i a traslladar-les a la resta de les direccions generals afectades, especialment, la de Personal Docent.
STEPV farà el corresponent seguiment del compliment d’aquest compromís de la Conselleria d’Educació per tal de millorar les condicions laborals del professorat i de la qualitat de l’ensenyament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR