Llengua

STEPV dóna suport al conseller Marzà sobre el plurilingüisme i li ofereix la seua col·laboració

Aquests darrers dies, els Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha emés diverses resolucions sobre el decret 9/2017, de 27 de gener, més conegut com el Decret de Plurilingüisme. Fruit dels nombrosos pronunciaments judicials s’hi ha creat una confusió, en molts casos interessada, que no respon a la realitat.

dilluns 31 juliol 2017 15:21 h

Per això, des del STEPV, que som l’única organització que s’ha personat en tots els procediments, volem fer els següents aclariments i precisions:

Fruit dels nombrosos pronunciaments judicials s’hi ha creat confusió, en molts casos interessada, que no respon a la realitat

1. A dia d’avui hi ha 11 recursos contra el Decret de Plurilingüisme, dos d’ells per suposada vulneració de drets fonamentals, que han interposat els sindicats CSIF i USO. Els altres 9 són recursos, pel que s’anomena, via ordinària.

2. Un dels recursos interposats per via ordinària correspon a la Diputació d’Alacant, la qual, va demanar al TSJ la suspensió del decret com a mesura cautelar.

3. El dia 26 de juliol el TSJ va dictar sentència sobre el recurs per drets fonamentals interposat per CSIF i va declarar que tot el decret era ajustat a dret, excepte la disposició addicional cinquena (la que preveu que s’atorgaran certificacions dels diversos nivells de llengua una vegada acabats els diferents cicles educatius).

4. El 27 de juliol el TSJ va dictar una resolució sobre les mesures cautelars de suspensió del decret demanades per la Diputació d’Alacant (en un recurs ordinari) i confirmava la suspensió del decret, com bé diu el nom, de manera cautelar.

5. El 28 de juliol, el mateix TSJ tornava a dictar una nova sentència, ara respecte del recurs interposat per USO (també per drets fonamentals) i declarava que el Decret era ajustat a dret en la seua totalitat.

6. Així doncs, a hores d’ara, hi ha dues sentències que declaren que el decret és perfectament legal, excepte la disposició addicional cinquena, i alhora una resolució que estableix la suspensió del decret de manera cautelar. Cal dir que, en les mesures cautelars no s’entra a debatre el fons de l’assumpte, això només es fa quan es dicta sentència. Per això, i fins ara, està clar que el TSJ ha donat la raó a la Conselleria i al STEPV en la validesa i la legalitat del decret de plurilingüisme.

7. Així mateix, cal tenir en compte que el Decret només entrava en vigor el curs 2017-18 per a l’Educació Infantil.

Per tot això STEPV, ha afirmat i afirma que, fins ara, totes les resolucions judicials fermes i que han entrat al fons de l’assumpte avalen la legalitat del Decret de Plurilingüisme. I que, doncs, el decret contràriament al que s’ha dit no ha estat ni està anul·lat.

STEPV continuarà defensat judicialment el decret en aquests processos i en tota la resta de processos oberts, com ha fet fins ara. Així mateix volem manifestar tot el seu suport i oferir la col·laboració al conseller Vicent Marzà, al secretari autonòmic Miguel Soler i a tota la comunitat educativa contra els atacs de la dreta reaccionària, l’únic objectiu dels quals és impedir els avanços per a assolir una educació pública, de qualitat i en valencià.

Etiquetat com a

tsj plurilingüisme

Comentaris

Josep Franco Giner

31 juliol 2017 / 18:32 h

Aquest és el camí. Junts. Si volíem deixar-ho clar, per una educació pública valenciana. Sense matisos. Integral. Queden poques ocasions i encara menys temps per corregir tot l’enfilall d’atacs genocides del PP - i nouvinguts - contra el Poble Valencià i la seua més preada senyal d’identitat, la llengua. Per un sistema educatiu en llengua pròpia. I des d’aquesta base, construïm una societat civil orgullosa de ser-ho, sense més dilació. Junts. Sense complexos. En valencià. No hi ha altre camí.


Hector Garcia Martinez

02 agost 2017 / 14:58 h

Deixant a banda tota la confrontació política (m’avorreix) una vegada més les últimes persones en que es pensa són els alumnes. Este decret comet uns greus errors, inexplicables venint d’una coalició d’esquerres que es suposa que està més concienciada pels temes socials. Tampoc m’eplique como el sindicat pot recolçar-ho sense almenys aclarir certs punts:

1) Crea un rànking de centres dividint-los en 3 categoríes ben clares: bàsic, mitjà i avançat. ¿¿??

Està governant el PP encara? 

Sabem que no tots els centres estan en disposició de ser avançats, ni per professorat ni per tipus d’alumnat. Amb la qual cosa, la pretesa llibertat d’elecció dels centres de qual nivell volen ser no és tal. Es que no té sentit establir categories, tots els centres han de ser igual de bons i posar els mitjans per a fe-ho posiible!!

2) Els alumes amb dificultats, nee, acis etc… sabem perfectament que no podran seguir un curriculum en anglés i estaràn forçats a anarse’n a un centre bàsic, pot ser allunyat del seu domicili. Els alumnes que no volen estudiar o en risc d’exlcusió social igual. I es que no hem d’oblidar que seguir un ensenyament en anglés també requereix un important esforç per part de l’alumne i no tots estan en disposició d’afrontar-ho per les seues circumstàncies personals (el conseller de veritat ha fet classe alguna vegada). Ahí, al centre de nivell bàsic (que li diguen “cutre” i acabem abans) es juntaran tots els alumnes que “estorben” i sense poder tindre classes en valencià tampoc. Exclosos del valencià també  ¿¿??
Als centres avançats (el cole fashion) aniran els alumnes més capaços per poder afrontar un curriculum en anglés i els que tenen families amb més recursos per pagar classes particulars acadèmies etc…

Increible!! Ni el PP en els seus somnis neoliberals més humit s’hauria atrevit a tant.

3) El programa plurilingüe requereix de professorat preparat en anglés i de moment no hi ha molt. Les EOI estan colapsades i molta gent s’ah de pagar la seua formació.

Ens està governant el PP encara?

Si es tracta d’un centre gran ho tindrà més fàcil per a conseguir professorat capacitat per a ser centre avançat, per una qüestió probabilística. Pero els centres xicotets o de pobles xicotets etc…  molst s’hauran de quedar en nivell bàsic, perquè pot ser que als departaments siguen de 1 o 2 persones i ja estiguen totes les places cobertes.  definitives . I no em crec que Conselleria els envie més professors capacitats, que es el que haria de fer, planificar bé les plantilles de tots els centres per a que no es fomente la competència feroç entre els professors per les palces, per a que puguen oferir totes les opcions y atendre les necessitats del tots els alumnes , els acis inclosos . Que tal un pla d’actuació per a aquestos alumnes? perquè es clar que no podràn seguir el programa en anglés.

Si preocupa el valencià , doncs que facen un decret que obligue a estudiar un % del curriculum en valencià per a tot el món que es el que haurien de fer i no estos embolics que no més fan que perjudicar als alumnes en situació més débil. És a dir, just el contrari del que hauria de ser uns dels principals pilars d’un sistema educatiu.

Està governant encara el PP ??


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR