Mobilitzacions

STEPV convoca vaga el 10 de desembre contra la realització de les oposicions en temps de pandèmia

Així ho va acordar ahir el Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre congressos. Es crida a la vaga al professorat dels cossos de secundària, FP, ensenyaments artístics i EOI, afectats per les oposicions.

diumenge 22 novembre 2020 12:43 h

La decisió de convocar vaga el pròxim dijous 10 de desembre ve provocada per l’anunci per part de la Conselleria d’oposicions a secundària, FP, ensenyaments artístics i EOI aquest curs i per l’avançament de l’inici de les proves al mes de maig, en plena pandèmia i amb una sobrecàrrega de feina del professorat motivat per la nova organització d’aquest curs tan complicat.

STEPV insta al professorat del cos de mestres a mostrar també el seu rebuig a aquesta convocatòria participant de la campanya

Des del mes de maig, els sindicats i representants de la comunitat educativa (mares i pares, alumnat, administracions locals…), conjuntament amb la Conselleria d’educació, han estat debatent mesures per tal de garantir que el curs començara de manera presencial i es desenvolupara amb la major normalitat possible donades les circumstàncies, conscients dels riscs però també de la necessitat de treure endavant un curs tan complicat com aquest. Ara, amb aquesta decisió unilateral, que altera greument l’organització del curs i introdueix un element més d’estrés en el sistema educatiu valencià, la Conselleria d’Educació trenca el consens i introdueix una decisió inexplicable en temps de pandèmia en la línia contrària. I ho fa en l’ensenyament públic, que veurà alterada la seua organització i en el curs més complex de la història recent.
La celebració d’oposicions en aquest context interfereix de manera important en el desenvolupament de l’activitat docent i lectiva, ja que una part molt important del professorat està implicat en les oposicions: l’interí perquè se les ha de preparar i el funcionariat de carrera perquè les ha de corregir si és nomenat tribunal. A més, també afecta l’organització dels centres (consergeria, neteja, etc.) que acolliran aquestes proves.
I tot això enmig d’una situació complicada, a final de curs i amb tota l’atenció necessària per finalitzar i avaluar un curs amb continues aturades pels contagis, atenció presencial i telemàtica, organització per àmbits… A hores d’ara, més de quinze mil persones treballen com a interines dels cossos convocats que hauran de decidir si atenen prioritàriament les tasques amb el seu alumnat i les famílies o es dediquen preferentment a preparar unes oposicions en què es juguen el seu treball. D’aquesta situació només pot eixir un perjudicat: l’alumnat. A més, més de quatre mil professors i professores funcionaris de carrera (entre titulars i suplents) hauran de dedicar el seu temps, a més de les tasques pròpies de final de curs, a fer proves, reunir-se per prendre decisions i per corregir exàmens. En total, al voltant de 20.000 persones dels cossos de secundària i de règim especial. Al voltant del 50% de la plantilla i, en molts centres i especialitats, molt més del 50%.
És per això que el Consell Nacional de STEPV, reunit ahir dissabte, va acordar convocar vaga el 10 de desembre en els cossos afectats per les oposicions, és a dir, al professorat de secundària i batxillerat, de formació professional, dels ensenyaments artístics professionals i superiors i de les escoles oficials d’idiomes. També es va acordar instar al professorat del cos de mestres a mostrar també el seu rebuig a aquesta convocatòria participant de la campanya que ha iniciat recentment el Sindicat en les xarxes socials i amb la signatura d’un manifest que es pot trobar en aquest enllaç.
STEPV insta a la Conselleria a retirar la decisió de convocar aquest curs les oposicions i, en la línia del que s’havia fet fins ara, centrar tot l’esforç en treballar per treure aquest curs tan complicat endavant, garantint les millors condicions perquè el professorat puga centrar tota la seua atenció i treball en l’alumnat i no contribuir a complicar-li encara més la vida, que ja és prou complicada en aquesta situació de pandèmia.
D’altra banda, encara estem pendents de les possibles modificacions legislatives per a solucionar la situació de frau de llei en què es troba el professorat interí, fet que també aconsella esperar abans de convocar oposicions.
El Consell Nacional de STEPV insta al professorat dels cossos convocats a la vaga a organitzar-la en els seus centres educatius i a secundar-la massivament i al professorat del cos de mestres a sumar-se a la campanya i signar el manifest proposat per fer palés també el seu rebuig a aquestes oposicions per tal que la Conselleria no les convoque.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR