Polítiques educatives

Reunió amb el Director de l’ISEA sobre la situació dels ensenyaments artístics superiors

Aquest matí hi ha hagut una reunió entre els sindicats de la Mesa Sectorial i el director de l’ISEA, Manel Garcia. Una reunió fa temps sol·licitada per STEPV ja que aquests ensenyaments ara depenen d’Universitats quant a la regulació acadèmica i que ara per ara continuen depenent de la Conselleria d’Educació quant a les instal·lacions i personal.

dimecres 17 juny 2020 12:54 h

Aquesta situació de dependència de dues administracions ha fet que la regulació d’aquests ensenyaments en aquesta situació de pandèmia siga més complexa encara, ja que hem trobat a faltar per part de la Conselleria d’Universitats que tinguera en compte l’ISEA en allò que és de la seua competència.

La duplicitat quant a la dependència de l’ISEA de dues conselleries genera problemes que cal resoldre

És per això que STEPV ha demanat una negociació directa amb l’ISEA i la seua direcció sobre els aspectes que depenen d’Innovació i Universitats fins que es cree una estructura que permeta aquesta negociació amb les persones responsables de la nova Conselleria. En aquest sentit un dels temes més urgents és cóm es planteja el inici de curs en aquests ensenyaments en quant a modalitat d’ensenyament i quin ha de ser el marc de partida ja que Universitats planteja un panorama i la Conselleria d’Educació un altre de prou diferent.
D’altra banda, STEPV també ha plantejat una sèrie de qüestions concretes que requereixen un posicionament clar per part de l’administració, entre les quals:
En primer lloc s’ha traslladat la necessitat de comptar amb es protocols escaients per poder realitzar les proves d’accés als ensenyaments artístics superiors amb totes les mesures preventives i de seguretat necessàries recordant que aquests protocols han de ser elaborats pel Servei de Prevenció i ser tractats als diferents Comités de Seguretat i Salut Laboral abans d’implementar-se.
De la mateixa manera s’ha parlat de la previsió de realització o ajornament de les proves d’aptitud per incorporar a borsa al personal que ha accedit a la docència de l’ISEA via places de difícil cobertura. La resposta del Director ha estat que, tot i que han d’acabar de parlar amb la DG de Personal, aquestes proves no es faran i que el personal afectat entrarà en borsa de manera condicionada i d’aquesta manera podria participar a priori en les adjudicacions d’estiu.
També en relació a les borses de treball, el Sindicat ha preguntat quina era la previsió de convocar borses extraordinàries d’algunes especialitats, a la qual cosa el director de l’ISEA ha respost que tot està paralitzat en eixe sentit. També s’ha tractat la necessitat de reprendre les negociacions al voltant del ROF per clarificar moltes qüestions d’organització i funcionament dels centres que des de fa anys estan pendents i la necessitat imperiosa de dotar dels recursos necessaris a tots els centres molts dels quals ja estaven en una situació molt precària (en quant a instal·lacions, connexió, espais, instrumental…) i que en la situació actual s’ha evidenciat encara més.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR