Polítiques educatives

La Conselleria afavoreix entitats privades per a la certificació de llengües estrangeres

Modifica en el DOCV les entitats que poden acreditar la competència en llengües estrangeres per incloure la Universitat Catòlica, entre d’altres

dimecres 13 novembre 2013 17:28 h

El DOCV d’avui ha publicat una modificació al Decret 61/2013, de 17 de maig, pel qual s’establix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres per a introduir deu noves entitats i institucions. Entre aquestes hi ha dues de públiques com la Universitat de València o la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i la resta privades: CEU-Universidad Cardenal Herrera, Valencia International University (VIU), Florida Universitària, Universidad Católica de Valencia, el Complejo Educativo Mas Camarena, i les Cambres Oficials de Comerç de València, Castelló i Oriola.

STEPV denuncia aquesta nova onada de privatitzacions que defineixen molt bé les polítiques neoliberals que està aplicant el PP

Aquestes entitats se sumen a les que ja estaven autoritzades per a acreditar la competència lingüística en llengües estrangeres, entre les quals entitats públiques (com les EOI) però també moltes de privades (com el Trinity College).
D’aquesta manera s’està impulsant la privatització de l’ensenyament i de l’obtenció de les titulacions necessàries per poder aplicar el decret de plurilingüisme que s’està aplicant des del curs 2012/13 als centres educatius.
STEPV denuncia aquesta nova onada de privatitzacions que defineixen molt bé les polítiques neoliberals que està aplicant el PP a l’ensenyament, obrint nous mercats que beneficien unes poques mans.
No és casualitat que, per exemple, es modifiquen les plantilles de primària per a potenciar especialitats com anglés, pedagogia terapèutica o audició i llenguatge. Precisament les especialitats que imparteix la Universitat Catòlica de València, a la qual, a més, se’ls regala sòl públic per poder implantar-se arreu del País Valencià. I ara, se’ls facilita l’acreditació en llengües estrangeres, com també anteriorment la capacitació en valencià i també en llengües estrangeres.
Per contra, les escoles oficials d’idiomes, que són públiques, no compten amb un pla d’ampliació del mapa escolar per atendre tota la demanda que tenen i sobrecarreguen de feina la plantilla d’aquests centres.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR