Polítiques educatives

La Confederació de STES, juntament amb altres organitzacions, es reuneix amb la ministra i la responsable d’educació del PSOE

El canvi en la convocatòria d’Oposicions perquè les proves siguEn no eliminatòries i la nostra participació en l’elaboració de la nova llei orgànica, peticions urgents de la nostra organització

Un moment de la reunió amb la Ministra Celaá i altres responsables d'educació. Foto d'USTEA.

dimecres 29 gener 2020 10:00 h

Dues setmanes després de format el govern, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, el secretari d’Estat del departament, Alejandro Tiana i la secretària d’Educació del PSOE, Mª Luz Martínez Seijo, han convocat a diverses organitzacions representatives de l’educació, en una trobada que ha tingut lloc dilluns, 27 de gener.

En primer lloc, la Confederació d’STEs-i vol manifestar la seva satisfacció per aquesta reunió ja que significa una oportunitat de diàleg i un punt de partida per abordar els diversos temes pendents que afecten l’educació pública. En aquest sentit, hem transmès la necessitat d’establir vies permanents de diàleg i participació que facen possible que la veu de la comunitat educativa siga tinguda en compte en la tasca de govern. Així, en primer lloc hem transmès la necessitat de la convocatòria amb caràcter urgent de la Mesa de Negociació del Personal Docent, perquè la convocatòria d’oposicions docents d’aquest any 2020 estiga regulada per un Reial Decret (que substituïsca l’actualment vigent RD 84/2018 i 276/2007 que regula l’ingrés i accés als cossos docents) que permeta que les proves a desenvolupar en les oposicions tinguin caràcter no eliminatori.
De la mateixa manera, considerem necessari que la llei que ha de substituir la LOMQE, compte amb les aportacions de les nostres organitzacions, de manera que assegure la seua estabilitat a llarg termini gràcies a un acord ampli de la comunitat educativa. En aquest sentit, li hem recordat a la titular del Ministeri que, al costat del seu equip, té a les mans una enorme responsabilitat, en funció de la qual li exigirem que defense l’Escola Pública com a garantia de el dret a l’educació.
Així mateix hem proposat que l’educació afectiu-sexual siga un dels pilars fonamentals de el sistema educatiu, que ha de garantir la igualtat entre dones i homes i el lliure exercici dels drets de la identitat de gènere de l’alumnat, siga quina siga la seua edat. També hem exigit potenciar l’Orientació Escolar en totes les etapes, especialment en Educació Primària, per actuar sobre una de les claus de el sistema educatiu: el pas de Primària a Secundària. L’estabilitat i consolidació de el personal interí a través d’un sistema d’accés diferenciat és una altra de les nostres principals preocupacions que ha de tenir una solució al llarg d’aquesta legislatura.
Una escola 100% laica, la democratització dels centres, la millora de les condicions laborals de professorat, la recuperació del poder adquisitiu perdut en els últims anys i la situació de discriminació salarial en què es troba el professorat interí de l’Exterior, depenent directament del MEiFP a l’igual que el professorat de Ceuta i Melilla (que tant necessita un increment significatiu de quota per a el menys aproximar-se a una ràtio a l’aula mínimament recomanable) van ser altres dels temes que vam exposar en la reunió, de la qual esperem siga el preludi d’altres que asseguren el necessari diàleg entre Ministeri i les organitzacions sindicals de l’àmbit educatiu.

Etiquetat com a

reunió ministeri

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR