Mobilitzacions

ELs sindicats de l’ensenyament, contra la LOMQE i amb la lluita de les Illes

Sindicats de l’ensenyament de tots els territoris de l’Estat espanyol ha fet pública avui la “Declaració de Palma” en el marc de la trobada de suport a la comunitat educativa balear.
Els sindicats es comprometen a treballar conjuntament per a articular una lluita que ature la LOMQE.

Roda de premsa conjunta dels sindicats de l'ensenyament, avui a Palma.

dijous 17 octubre 2013 15:54 h

Representants dels sindicats STES-intersindical, que agrupa a sindicats de l’ensenyament de distints territoris (Andalusia, Astúries, Illes Canàries, STEC-Cantàbria, Castella-i-Lleó, Castella-La Manxa, Madrid, Galícia, Extremadura, Melilla, Múrcia), i l’STEPV-Intersindical Valenciana, l’USTEC-STEs (Intersindical Alternativa de Catalunya) i STEE-EILAS (Euskal Herria), juntament amb l’STEI-Intersindical (Illes Balears), ens hem reunit a Palma per manifestar el nostre suport a la lluita del professorat i de la comunitat educativa de les Illes Balears i a la feina feta per l’STEI-Intersindical contra la política educativa i lingüística del Govern de les Illes Balears.

L’aprovació de la LOMQE és una clara involució ja que és una llei segregadora, mercantilista i centralista

Tots nosaltres valorem positivament la vaga indefinida, les concentracions i la manifestació multitudinària més gran de la història de les Illes Balears. Valorem molt positivament la unitat sindical i la de tota la comunitat educativa així com el suport de la ciutadania. Analitzem les claus de l’èxit d’aquesta mobilització per tenir-les en compte a les mobilitzacions que s’han de fer en contra de la LOMQE. Una lluita que fa anys que es manté i que de cada vegada té més suports i genera més solidaritat.

S’ha organitzat una lluita per fer front a aquestes polítiques contràries a la normalització lingüística i a l’educació inclusiva. Amb la imposició del TIL, el Govern de les Illes Balears pretén reduir i arraconar el català com a llengua vehicular i no ha dubtat en enfrontar-se a la majoria social i trencar un consens històric sobre el tractament que el català ha de tenir al sistema educatiu balear.

Hem analitzat la situació generada per la recent aprovació de la LOMQE al Congrés.
A més, l’aprovació del pla d’ajust i l’aplicació avançada d’alguns aspectes arreplegats a la LOMQE estan suposant un clar atac a l’educació pública i als drets del personal que treballa en l’ensenyament a les Illes.

La convocatòria de la Vaga Indefinida i les multitudinàries manifestacions per exigir al president Bauzá que rectifique i modifique la seua política, posen en evidència l’aïllament social del seu govern.

Davant d’aquesta situació, i de la negativa del Govern de les Illes Balears a obrir un veritable procés de negociació que done satisfacció a les reivindicacions plantejades pel professorat i la comunitat educativa, volem reiterar el nostre suport actiu a aquesta lluita que considerem també nostra.

Per altra banda, tots nosaltres considerem que l’aprovació de la LOMQE és una clara involució ja que és una llei segregadora, mercantilista i centralista que va en contra del dret universal a l’educació. El govern espanyol no ha buscat el consens amb la comunitat educativa, els sindicats ni els governs autonòmics. Ha fet una llei de partit que només compta amb el seu suport.

STES-intersindical, USTEC-STES, STEE-EILAS, STEPV i STEI-Intersindical considerem que cal articular una resposta dura, contundent i sostinguda en el temps per impedir que aquesta llei, així com altres que ja estan en vigor, com la Llei d’Ensenyament de Catalunya (LEC), s’aplique als centres docents. Per fer-ho, apostem per organitzar un ample moviment social, des de la base, que agrupe totes les organitzacions i persones que realment s’hi oposen.

Finalment, ens comprometem a treballar conjuntament per una educació pública per totes i tots, laica, democràtica, inclusiva, coeducadora, de qualitat, que garantisca la presència de les llengües pròpies, que possibilite la configuració de models educatius propis en les diferents nacions, nacionalitats i regions.

Palma, 17 d’octubre de 2013


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR