Meses de negociació

Els equips directius mal classificats entre 2012 i 2016 recuperaran les retribucions retallades

En la Mesa Sectorial també s’han tractat les característiques de les proves pràctiques d’accés i la Conselleria ha facilitat una nova proposta de places per a les oposicions de 2020

dijous 12 desembre 2019 15:46 h

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Sectorial la recuperació de les retribucions retallades als equips directius afectats per la Resolució de classificació de centres del curs 2012/13, imposada per la Conselleria d’Educació d’aquell moment sense negociar en Mesa Sectorial i que retallava les retribucions en determinats instituts i centres de formació de persones adultes (FPA).

Precisament perquè no es va negociar, STEPV va interposar un recurs contenciós contra l’esmentada resolució que es va guanyar en 2016, amb el govern del Botànic. La Conselleria d’Educació va negociar la catalogació dels centres, d’on depenen les retribucions dels equips directius, per al curs 2016/17 d’acord amb la sentència, però quedava pendent la recuperació retroactiva des del curs 2012/13 al curs 2015/16, tal i com va reclamar STEPV en aquella negociació. Ara, s’ha dut a terme la negociació d’aquesta recuperació retroactiva de les retribucions dels equips directius.
STEPV ha sol·licitat que es tinga en compte les situacions de jubilacions o de cessament de càrrecs directius que, en el moment de les retallades estaven en actiu com a càrrecs directius, perquè puguen també recuperar el poder adquisitiu perdut. La Conselleria ha contestat que habilitarà un procediment per tal de poder fer-ho efectiu.
El Sindicat també ha reiterat la necessitat d’incloure en les resolucions negociades els centres d’ensenyaments artístics superiors, que estan exclosos, i revisar les classificacions d’aquests centres que no es corresponen amb les que s’estan aplicant als centres d’educació secundària.
El que no s’ha concretat és quan es publicaran les resolucions negociades aquest matí i, sobretot, quan es farà efectiva aquesta reversió de les retallades dels equips directius. La Conselleria ha informat que faran tots els tràmits el més prompte possible per tal de publicar-ho i aplicar-ho el més prompte possible, però encara ha de passar per l’autorització d’hisenda.
En la Mesa Sectorial també s’han tractat les proves pràctiques de les oposicions d’accés a subgrup superior (de mestres a secundària). Prèviament, la Conselleria ha facilitat una nova proposta sobre el repartiment de places per a les oposicions de 2020. En aquesta proposta es modifiquen les places ofertades inicialment en algunes especialitats d’accés a cos de subgrup superior: es redueixen places en Castellà, Matemàtiques, Anglés i Orientació Educativa. Les reduccions de places d’aquestes especialitats passen a Dibuix i Administració d’Empreses (10 cadascuna) que no estaven previstes en la proposta inicial. De les places d’ingrés lliure no s’han produït canvis. Com que s’han incorporat dues especialitats més, la Conselleria ha facilitat en mà les característiques de les proves pràctiques novament, afegint aquestes dues especialitats. Aquesta nova proposta de places no formava part de l’ordre del dia d’aquesta Mesa Sectorial i es tancarà la setmana que ve. Consulteu la nova documentació al final d’aquesta notícia.
Quant a les proves pràctiques d’accés, STEPV ha demanat que s’unifique la redacció dels criteris, especialment de la valoració de les proves. També ha proposat que les proves s’ajusten a la realitat dels currículums que s’imparteixen a les aules. Igualment, ha demanat que els criteris d’avaluació siguen el més clars possibles i es publiquen amb l’antelació necessària perquè les persones aspirants sàpiguen a què atendre’s.
En el torn obert de paraules, STEPV ha preguntat pels temes següents (afegim la resposta de Conselleria)

  Problemes en la provisió del personal PAS i educador. Situació in extremis de l’IES Tierno Galvan i d’altres centres que es troben amb problemàtiques similars. Des de la Direcció General d’Inclusió Educativa s’està treballant per agilitzar les substitucions i cobertura de vacants del personal educador, que depén de Funció Pública. Quant al tema del PAS, també s’està treballant amb Funció Pública per agilitzar-ho.

  Incompliment del calendari de negociació. Encara no hem negociat nou temes que estaven previstos negociar entre novembre i desembre, com són: arranjament escolar (que es negociarà en tornar de Nadal), pacte d’acció sindical, difícil cobertura, admissió alumnat (que es negociarà la setmana que ve), convocatòria d’oposicions d’ingrés, decret de formació del professorat, Eden, assessories dels CEFIRE, selecció de direccions. Si es van retardant els temes de negociació volem deixar clar que temes com les plantilles docents no es poden ajornar, entre altres previstos en el calendari.

  Retard en el pagament de les partides econòmiques als centres. Estan treballant per regularitzar la situació i, de moment prioritzen els centres que tenen menys remanent. En aquests centres està previst que aquest mes s’abone fins el mes de novembre.

  Pagament de la nòmina el 30 de desembre. STEPV ha demanat que s’avance el pagament abans del dia 20, com s’ha fet tradicionalment en el mes de desembre. La Conselleria s’ha compromés a traslladar-ho a nòmines. La setmana que ve tornarem a preguntar pel tema.

  Negociació d’un nou decret d’indemnitzacions. El Sindicat considera que cal actualitzar les quantitats de les indemnitzacions per serveis a la Conselleria (tribunals d’oposició i altres) perquè el decret està obsolet. S’estudiarà la proposta.

  Pagament del complement d’ESO. Ho introduiran en la nòmina de febrer ja que en desembre han de pagar la paga extraordinària i en gener el reajustament de la nòmina.

Nou esborrany de característiques de les proves pràctiques d’accés a subgrup superior
Nova proposta de places a les oposicions de 2020 (els canvis són en accés)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR