Meses de negociació

La sentència de STEPV permet recuperar la classificació de centres educatius

En la Mesa Sectorial també s’ha negociat els criteris per a l’accés a les borses de l’ISEA i la creació del CIPFP d’Elda

dijous 15 desembre 2016 16:44 h

La Mesa Sectorial d’Educació ha negociat aquest matí la resolució de la classificació de centres per al curs 2016/17. També s’ha tractat la modificació de la Resolució de 18 de juny de 2012 sobre els criteris i baremació de les borses extraordinàries en allò referit al cos d’ensenyaments artístics superiors (centres ISEA) i la creació del CIPFP d’Elda.

El Sindicat també ha al·legat que cal abonar amb efectes retroactius des de 2013 la diferència que han deixat d’ingressar

Quant a la classificació dels centres, cal recordar que STEPV va guanyar una sentència en febrer de 2016 que anul•lava la resolució de classificació dels centres de 2013, per la qual alguns centres (IES i centres d’FPA) van veure reduïda la classificació i, per tant, les retribucions dels equips directius.
Gràcies a aquesta sentència la Conselleria publicarà una resolució per al curs 2016/17 que recuperarà la classificació correcta d’aquests centres (segons l’acord retributiu de 2008). En concret, es classificaran els centres d’FPA conduents a la obtenció del Graduat en Educació Secundària Obligatòria com a centres de secundària i no com a centres de primària, tal i com els va classificar l’administració anterior en 2013. Ara bé, la proposta de l’actual conselleria ha estat classificar-los tots aquests centres en el grup C, quan molts d’aquests haurien d’estar en el grup A o B. Així ho ha al•legat STEPV i la Conselleria estudiarà la proposta.
El Sindicat també ha al·legat que cal abonar amb efectes retroactius des de 2013 la diferència que han deixat d’ingressar els equips directius dels centres afectats per la incorrecta classificació des d’aleshores.  Sobre això, la Conselleria ha explicat que publicarà una resolució d’execució de la sentència guanyada per STEPV en la qual es reconeix l’abonament d’aquesta diferència per al curs 2012/13, però no per a la resta de cursos. Tot i això, l’administració estudiarà la proposta de STEPV i la disponibilitat pressupostària d’abonar la diferència corresponents en els cursos 2013/14, 2014/15 i 2015/16 i s’ha compromés a contestar al més aviat possible.
Quant a la modificació de les borses dels centres ISEA, la Conselleria ha anunciat que els ensenyaments d’art i disseny quedaran, de moment, exclosos d’aquesta modificació i que només afectarà les borses dels ensenyaments superiors de música, dansa i d’art dramàtic. L’ISEA està treballant per a determinar el futur dels ensenyaments d’art i disseny, és a dir, si segreguen o no els cicles d’aquests ensenyaments dels ensenyaments superiors, si s’adscriuen aquests centres a les universitats, etc. Fins eixe moment, es mantindran els requisits i els mèrits segons la resolució del 12 de juny de 2012 en art i disseny. En canvi, es modificaran els de la resta dels ensenyaments superiors en el sentit que proposa l’ISEA.
Quant a la creació del CIPFP d’Elda, la Conselleria ha aclarit els dubtes plantejats pel personal del centre que ha acudit en la delegació de STEPV sobre l’adscripció del professorat i de l’alumnat a l’IES Monastil i les conseqüències que tindrà en la plantilla.

Etiquetat com a


Comentaris

Anna Alonso Siscar

20 desembre 2016 / 17:15 h

Em pareix molt bé que els sous directius siguen de secundària.  Ara bé la majoria dels treballadors i treballadores a les escoles de persones adultes, no formem part de la directiva. Per tant, per beneficiar a la majoria, tant als companys de primària com de secundària ocupen o no càrrecs directius, pensem que si es cataloguen com a centres de secundària s’hauria de fer a tots els efectes, no sols equiparant sous, sinó també ajustant horaris a 25h (no 30h com es fa actualment) ja que, si no, s’està perdent poder adquisitiu


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR