Dignitat del professorat

Continuen els problemes per a cobrar la nòmina (professorat interí i sexennis)

STEPV aconsella presentar reclamacions en el cas dels sexennis i negociar avals en el cas del professorat interí

divendres 31 octubre 2014 14:22 h

Fa un mes STEPV denunciava que vora un miler de docents interins no havien cobrat la nòmina de setembre. Ara continuen havent-hi problemes i molts no han cobrat tampoc octubre. Si fa un mes aquesta situació afectava al professorat adjudicat en juliol, ara sembla que està afectant al professorat adjudicat en setembre.

El Sindicat denuncia aquesta nova situació caòtica en els pagaments de la nòmina al professorat, que està sent molt maltractat

STEPV insta al professorat interí afectat, que en molts casos no poden fer front al pròxim mes si no cobren de forma immediata, a sol·licitar a les direccions territorials d’educació un aval perquè puguen demanar un prèstec bancari per poder viure. En aquest aval, la direcció territorial s’ha de comprometre a fer front als interessos i comissions que generen els prèstecs bancaris, perquè no li supose una nova càrrega al professorat interí. En aquests casos us recomanem que prèviament es poseu en contacte amb el sindicat per a facilitar-vos la gestió.
D’altra banda, també hem detectat moltes incidències quant al cobrament dels sexennis. Durant aquest mes hem denunciat els continus canvis quant al reconeixement en la data del compliment del sexenni i de les activitats que apareix en el compte formació, que estan creant desconcert entre el professorat.
També hi ha hagut molts errors en el pagament dels sexennis, des de gent que no ha cobrat a gent que ha cobrat quantitats incorrectes. També hem sabut que la Conselleria només ha pagat el sexenni corresponent al mes d’octubre al professorat de València i Alacant i no els retards d’agost i setembre (el professorat de Castelló sí que va cobrar en el seu moment. Aquests retards, que també els va denunciar STEPV en el mes d’agost, sembla que s’abonaran en la nòmina del mes de novembre.
A tot el professorat afectat per qualsevol incidència respecte als sexennis recomanem que presenten les reclamacions corresponents a les direccions territorials d’educació corresponents per tal de corregir les incidències immediatament.
El Sindicat denuncia aquesta nova situació caòtica en els pagaments de la nòmina al nostre professorat, que està sent molt maltractat per la manca de planificació de l’administració. No pot ser que hi haja professorat que no cobre la nòmina durant dos mesos ni que no s’abonen els sexennis quan correspon, després de més de dos anys i mig sense cobrar els nous sexennis per culpa de l’aplicació del decret Vela i l’acord de 23 d’octubre de 2013 que el prorrogava i que STEPV-Intersindical Valenciana no va signar.

Etiquetat com a

nòmines impagaments

Comentaris

Santiago Ferrer Muñoz

02 novembre 2014 / 10:36 h

Yo soy funcionario de carrera en situación de suprimido y no he cobrado el sexenio. Esto es un agravio comparativo porque según la provincia se cobra o no, incluso dentro de la misma provincia hay quien cobra y, como es mi caso, quien no cobra. Creo que la administración está ajustando los gastos hasta fin de año para cuadrar las cuentas y de esta manera decide a quién paga, aunque supongo que la consellera no habrá dejado de cobrar nada , ni dietas ni suplementos…


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR