Dignitat del professorat

Vora un miler de docents interins no cobra el mes de setembre

Tampoc han cobrat els tribunals d’oposicions de 2013 ni els nous sexennis

dimecres 01 octubre 2014 17:06 h

El Sindicat ha rebut desenes de queixes de docents interins que no han cobrat el mes de setembre, malgrat tindre l’adjudicació des de juliol. Aquest matí el Sindicat ha pogut saber que la immensa majoria dels impagaments s’han produït a Alacant, uns 800, mentre que a València els impagaments han sigut menors, però també s’han produït. A Castelló, aquesta incidència ha sigut mínima.

STEPV no descarta convocar mobilitzacions de professorat interí la pròxima setmana

En total, el Sindicat calcula que un miler de docents interins no han cobrat la nòmina d’un total de 8700 interins adjudicats en el mes de juliol, és a dir, quasi el 10%.
El Sindicat també ha detectat altres incidències en les nòmines, especialment entre el professorat del cos de mestres que treballa en instituts. Molts han cobrat com si treballaren un temps parcial, quan en realitat treballen un temps complet. Això ha passat perquè en primària la jornada lectiva completa és de 25 hores setmanals i en secundària de 20 hores. A molts docents del cos de mestres que treballen en IES els han pagat com si encara treballaren en col·legis i no en instituts i, per tant, han cobrat menys (la part proporcional de treballar 20 hores sobre 25, quan haurien de cobrar el 100%).
D’altra banda, el Sindicat ha preguntat per l’abonament de les despeses dels tribunals d’oposició de 2013. La resposta de l’administració és que depén d’hisenda i, per tant, no saben quan ho cobraran. Tampoc han abonat els nous sexennis que s’haurien d’haver abonat en el mes d’agost, la qual cosa confirma que, en principi, s’abonaran en octubre, just un any després de la signatura de l’acord de retallades que prorrogava el cobrament dels sexennis a agost.
D’altra banda, STEPV també s’ha interessat pels nous catedràtics, seleccionats abans de l’estiu, que tampoc han cobrat en funció de les retribucions que els correspondrien per canviar al cos de catedràtics. Segons Conselleria, fins que no es publique en el DOCV el nomenament de catedràtics no els pagaran, i això s’està retardant per problemes de gestió, especialment, amb les titulacions d’alguns docents que no es corresponen amb les titulacions requerides per a l’accés a càtedres.
Davant d’aquesta situació, STEPV no descarta convocar mobilitzacions de professorat interí la pròxima setmana, especialment a Alacant, on el nombre d’interins sense cobrar és enorme.
Lamentablement aquest fet passa tots els anys i la resposta de Conselleria sempre és la mateixa: que no hi ha prou personal per a gravar les nòmines de tant de professorat. Per això STEPV exigeix el següent:
1.- Que doten les direccions territorials de les plantilles necessàries per garantir que tot el professorat cobre la nòmina de setembre.
2.- Que l’administració no s’espere a fi del mes d’octubre per abonar les nòmines d’aquest professorat, com fa habitualment, sinó que les abone a mesura que les tinga gravades en el programa informàtic.

Etiquetat com a

impagaments

Comentaris

Susana Girbés Borràs

04 octubre 2014 / 18:27 h

Jo no he cobrat el mes de setembre. Sóc una dels milars d´interins que no he cobrat. Tinc una vacant parcial del mes de juliol. Ara qué? a esperar al mes d´octubre i creuar els dits per a que ens paguen. Què poca vergonya!!!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR