Oposicions
Conselleria d’Educació publica els criteris d’avaluació a menys de 4 dies que s’inicien les proves d’oposició
Des del Sindicat vam exigir en mesa de negociació que aquests criteris d’avaluació foren el més aclaridors i concrets possibles, i es conegueren el més aviat possible.

A menys de 4 dies de l’inici de les proves selectives del Cos de Mestres, Conselleria d’Educació publica a la seua web els criteris d’avaluació que aplicaran els 229 tribunals d’oposicions de les diferents especialitats.
STEPV va proposar que hi figuraren com a annex en la convocatòria
La persona opositora té el dret de conèixer tots els criteris d’avaluació, rúbriques i altres tècniques i instruments d’avaluació que aplique el seu tribunal per a poder reconduir la seua intervenció cap als aspectes que li van a ser valorats. Així que la nostra proposta va ser que hi figuraren com annex en la mateixa convocatòria d’oposicions, com es fa en altres territoris, i que per tant s’elaboraren conjuntament per part de la Conselleria d’Educació. I així, garantir que siguen públics per a totes les persones participants a la vegada i evitar possibles filtracions de documents d’avaluació com ha succeït en aquestes oposicions.
En canvi, ha estat cada Comissió de Selecció de cadascuna de les especialitats convocades, la que s’ha encarregat de l’elaboració dels criteris d’avaluació de les diferents parts de la prova de la fase d’oposició. Aquesta és una de les funcions que tenen assignades en la convocatòria d’oposicions, entre altres més que són determinar criteris d’actuació dels tribunals, coordinació dels tribunals i elaboració de la prova pràctica, determinació dels criteris de baremació de mèrits de la fase de concurs, elaboració del llistat únic de persones que hagen superat el procés selectiu respecte de cada especialitat i elevació de les llistes de persones aspirants seleccionades en cada especialitat a l’òrgan convocant, perquè les publique.
Considerem de vital importància que les mateixes comissions de selecció que són les que coordinen als tribunals de la seua especialitat, estiguen coordinades entre elles per tal de garantir que el concurs oposició siga el més transparent possible i es realitze d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. I així cada persona opositora, independentment de l’especialitat per la qual oposita, exercisca el dret a disposar d’uns criteris d’avaluació i actuació similars i els més complets possibles.
En canvi, observem que depenent de quina siga l’especialitat d’oposició la persona opositora disposa de més o menys informació al respecte dels aspectes que els tribunals van a valorar. Hi ha criteris d’avaluació d’especialitats molt més elaborats i detallats que altres. O inclús especialitats que han determinat criteris per al procediment de noves especialitats i altres que no.
Amb ànim de millorar el sistema d’oposicions, el Sindicat també va proposar que els mèrits foren valorats per una Comissió Tècnica Baremadora, proposta que la Conselleria no ha volgut implementar i que per tant, exigim que la Conselleria vetle perquè s’apliquen els criteris de baremació de mèrits en condicions d’igualtat en la totalitat de tribunals.
Etiquetat com a
oposicionsComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.